Societat

Les activitats marineres centren els actes populars de la Festa Major de Sant Pere d'enguany

Per Berta Ruiz



L'alcalde –Robert Benaiges– i el regidor d'Esports –Jordi Savall– dalt del nou llagut Llop de mar
El bateig d'un nou llagut, amb el nom de Llop de mar, a càrrec del regidor d'Esports –Jordi Savall– i que va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va suposar el tret de sortida a les activitats de caire mariner que han centrat la Festa Major de Sant Pere d'enguany. Aquest és el segon llagut –el primer va ser el
Cop de mar, que es va presentar l'any passat– que l'Ajuntament de Cambrils ha adquirit i ha cedit a l'entitat Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils per a la competició de llaguts catalans.
 
Després de la presentació i bateig de la nova embarcació, va tenir lloc una competició de regates de llaguts, al port de Cambrils, amb la presència d'altres clubs participants com el Reial Club Nàutic de Tarragona, els Vogadors de Baix a Mar de Torredembarra –actuals campions de Catalunya–, i l'equip cambrilenc.

Altres actes de la festivitat

El mateix dimecres a la nit, dijuni de Sant Pere, es van fer els altres actes tradicionals de la festa, com la revetlla popular de Sant Pere amb l'orquestra Selvatana a la plaça del Pòsit i la revetlla jove de Sant Pere, que es va fer a la platja del Regueral a partir de la 1 de la matinada, amb les actuacions de la Fundación No Hay Manera i Cover Band.

Festa de Sant Pere

Durant el dia d'ahir, festivitat de Sant Pere, també es van fer els actes més tradicionals com la cercavila pels carrers del Port de Cambrils amb la Colla Gegantera Tota l'Endenga de Cambrils i el seu grup de grallers. També es va fer la celebració de la missa major en honor al sant, presidida per l'arquebisbe de Tarragona –Jaume Pujol i Balcells–, a l'església parroquial de Sant Pere. A més, també hi ha haver una cantada d'havaneres a càrrec del grup Canya Dolça, al casal parroquial.

A la tarda, es va fer un espectacle d'animació infantil de pirates al Parc del Pescador amb el títol de "Balleu, balleu!" amb l'animació de la companyia La Banda del Drac. D'altra banda, ahir a la nit es va celebrar el Dia dels Festivals de Cinema al Parc del Pescador, amb la projecció de la pel·lícula Parineeta, i a la plaça del Pòsit, un ball popular amb l'orquestra La Chatta.

Comenta aquest article