Sessions de cuines en directe dins de les Jornades del Romesco
![]() |
Sessió de cuina en directe a Can Solé |
En el marc de les III Jornades del Romesco de Cambrils, el passat 5 de maig, es va dur a terme la primera demostració de cuina en directe al restaurant Can Solé, a la que van assistir 14 persones (el 100% de laforament). A Can Solé, els assistents van poder aprendre de la mà del propietari-xef Josep Lluís Solé com es preparen uns "escamarlans amb xipirons i romesco calent" i més tard van poder degustar-los en família amb un xef entregat que no va dubtar en explicar els secrets de la cuina marinera i tradicional que caracteritza Can Solé des de lany 1962.
Per altra banda, ahir dijous, la sessió de cuina va anar a càrrec de George Urquiza propietari i xef del restaurant La Palmera de la Llosa que va desplegar totes les seves armes a la cuina i, amb un estil més de cuina dautor, va ensenyar als assistents a fer un "aperitiu de musclos amb romesco", va continuar amb uns "alls que es creien calçots amb romesco de festucs" i va posar la guinda al pastís amb una "deconstrució duna versió dolça de romesco". Aquesta activitat tracta dobrir les cuines cambrilenques per ensenyar com es preparen els plats més tradicionals i característics de cadascuna de les jornades gastronòmiques que se celebren al municipi.
Concurs mestres romescaires, aquest diumenge al port
Dins de les Jornades del Romesco, que finalitzen el 17 de maig, aquest diumenge 10 de maig tindrà lloc el concurs de mestres romescaires, al port de les 11 a les 13hores, on es podrà veure un concurs de cuina en directe del plat típic de Romesco de Peix, mentre que el dia 12 de maig, que hi ha programat un altre taller de cuina en directe al restaurant Cal Tendre, on el xef Damià Capafons ensenyarà a cuinar un "llom de rap arromescat amb papada".
![]() |
Plat 'Alls que es creien calçots amb romesco de festucs', elaborat pel cuiner George Urquiza |