Informació general

Ana López (PSC): "Tenim un programa pel que realment importa, per a les persones i per a generar ocupació"

Per Berta Ruiz

Part de la candidatura del PSC a les eleccions municipals, ahir, a la seu del partit

El PSC de Cambrils va presentar, ahir al matí, el seu programa electoral a les properes eleccions municipals del 24-M. L'acte, que va tenir lloc a l'hotel Port Eugeni, va anar a càrrec de l'alcaldable del partit –Ana López– acompanyada del número 4 de la llista –Josep M. Vallès– i d'altres membres de la candidatura socialista. Per començar, López va afirmar que, "des del PSC volem canviar el que no ens agrada i millorar el que ja tenim" i va valorar l'actual equip de govern com "un govern opac, prepotent, poc transparent i poc dialogant tant amb els treballadors de la casa com amb la ciutadania. Avui més que mai es necessita molt diàleg i escoltar la gent per encertar amb les propostes. Nosaltres, com a oposició, malgrat els nostres problemes, hem fet una tasca seriosa, hem fet propostes i hem buscat solucions als problemes".

Des del PSC, segons va afirmar López, "prioritzem les persones per damunt dels criteris econòmics, el primer són les persones. Som realistes i necessitem recuperar l'economia, hem de generar ocupació –a Cambrils tenim un atur d'un 22%– i generar oportunitats, perquè el capital humà és la força de Cambrils. Hem de canviar la forma de treballar: ser més transparents i més eficients". A partir d'aquí, Ana López i Josep M. Vallès van repassar el programa electoral del PSC que es divideix en quatre grans àrees: "Cambrils, ciutat per a les persones", "Cambrils, ciutat de les oportunitats", Cambrils, ciutat del bon govern" i "Cambrils, ciutat del territori sostenible".

El PSC destinarà el 10% del pressupost a un Pla d'Emergència contra l'atur

La candidata va desgranar els eixos de dues grans àrees "Cambrils, ciutat per a les persones" i "Cambrils, ciutat de les oportunitats", centrant-se en que cal lluitar contra l'atur i, des del PSC proposen un Pla d'Emergència contra l'atur, destinant el 10% del pressupost anual –uns 4 milions d'euros– a crear plans d'ocupació municipal, emprenedoria i creació d'empreses. En aquest àmbit, segons López, també crearan un Pla de Rescat Social davant les emergències socials, un Pla d'Habitatge públic i establiran un acord municipal amb els bancs per, lluitar contra els desnonaments i disposar dels habitatge buits per crear una borsa de lloguer social. També va destacar que completaran l'equipament i funcionament de l'Hospital Lleuger, potenciaran la xarxa de voluntariat social i recolzaran les entitats esportives, culturals i veïnals. En l'apartat, "Cambrils, ciutat de les oportunitats", tal com va dir López, se centraran en crear un Consell Econòmic i Laboral per establir col·laboracions entre el sector públic i privat per generar oportunitats d'ocupació i d'activitat econòmica. En d'altres aspectes, des del PSC volem ampliar la temporada turística, potenciar el cicloturisme, establir una tarifació social –en funció de la renda de cada ciutadà–, posar en marxa una finestreta únic de serveis integrals de l'Ajuntament, així com potenciar el sectors primaris i esdevenir un pol d'atracció a nivell comercial.

"Cambrils, ciutat del bon govern i del territori sostenible"

Per la seva part, Josep M. Vallès va apuntar alguns punts dels programa corresponents a les àrees de: Cambrils, ciutat del bon govern" i "Cambrils, ciutat del territori sostenible". Entre d'altres qüestions, Vallès va apuntar diferents objectius del PSC com la creació d'un portal de transparència, l'aprovació de la RLT, la reobertura de l'emissora municipal Ràdio Cambrils, l'elaboració d'un codi ètic per als càrrecs públics locals, la potenciació del transport públic, la permeabilització de l'actual via fèrria –connexió directa del passeig de Vidal i Barraquer amb el mar i la carretera de Montbrió amb el port–, la contractació d'energia verda, la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, fer una via verda a l'actual traçat del ferrocarril, crear un accés peatonal a la llera de la riera d'Alforja i plantar dos arbres per cada arbre que s'ha tallat en aquest mandat.

L'alcaldable, Ana López, va afegir "tenim un programa 'Pel que realment importa' (lema de la campanya), per a les persones, per generar ocupació, un programa realitzable. Amb accions transversals, amb transparència, eficiència i eficàcia. Aquests són els nostres objectius i volem que tothom sigui partícipi. Hem d'aprendre a escoltar-nos i fer un exercici d'empatia, aportem solucions perquè Cambrils creixi i que tiri endavant amb tota la seva societat".

Comenta aquest article