Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant se suma a la campanya ‘Let’s Clean up Europe!’ per promoure la recollida de residus

Per Redacció

Pont de fusta de la desembocadura que hi ha a la platja de la Punta del Riu

El municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant se sumarà a la campanya ‘Let’s Clean Up Europe!’, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges o marges de rius, que tindrà lloc del 8 al 10 de maig. En concret, ho farà a través d’una jornada de neteja de la desembocadura del riu Llastres, prevista per al diumenge 10 de maig a l’Hospitalet de l’Infant, que ha organitzat la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant. El punt de sortida serà el pont de fusta de la desembocadura, que hi ha a la platja de la Punta del Riu, a les 10 hores.

Aquesta activitat social i lúdica, adreçada al públic en general, s’emmarca en la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea. El seu objectiu és mobilitzar aquells actors socials disposats a comprometre’s en accions destinades a reduir els residus  i sensibilitzar un ampli sector de la població sobre els problemes dels residus i la netedat.

Operació de neteja del riu Llastres

Les persones interessades a participar en aquesta operació de neteja del riu Llastres, promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya, s’hi han d’inscriure com a voluntàries a través de la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat), clicant la icona LET’S CLEAN UP EUROPE!, situada a la dreta de la pàgina. En aquest espai trobaran un formulari que han d’omplir i, més endavant, informació del material que proporcionarà l’Ajuntament als participants per dur a terme aquesta actuació, entre altres detalls útils a l’hora de prendre part en la jornada del 10 de maig.

La dimensió europea d’aquesta operació de neteja, coneguda com a ‘European Clean Up Day’ permetrà tenir una estimació de les quantitats de residus recollits durant les diverses operacions de neteja d’espais naturals i localitats que es faran a Europa. Un cop finalitzades totes, es farà un balanç general i es penjaran els resultats al web www.ewwr.eu. Prèviament, a nivell local, l’Ajuntament informarà a la ciutadania del volum de residus recollits, el pes, el nombre de participants, el tipus de residus recollits, etc.

La desembocadura del riu Llastres és una zona humida mediterrània, catalogada per la Generalitat de Catalunya i situada dins de l’espai de la Xarxa Natura 2000 “Litoral meridional tarragoní’. Pel que fa a la fauna, destaca pel fet d’allotjar una població de fartet (un peix en perill d’extinció) i per ser una zona de refugi i de pas per a diferents ocells migradors.

Comenta aquest article