"Sal a l'ADN" del fotògraf Sergi Margalef plasma en imatges una generació de pescadors cambrilencs
![]() |
Imatges que formen part de l'exposició instal·lada a la Torre del Port |
El passat dissabte al migdia, a la Torre del Port, s'inaugurava l'exposició fotogràfica "Sal a l'ADN", del fotògraf Sergi Margalef, fruit dun projecte artístic inspirat en els pescadors de Cambrils. En 22 fotografies en color, Margalef plasma tota una generació de pescadors nascuts abans de linici de la construcció del port de Cambrils l'any 1933. Són uns retrats que aconsegueixen transmetre la duresa daquest ofici, així com la intensa relació entre lhome i la mar. El fotògraf ha retratat un grup de veterans pescadors que mostren el seu tors nu.
Lexposició, organitzada per lAjuntament i el Museu dHistòria de Cambrils, ha comptat amb la col·laboració de lentitat Arjau Vela Llatina de Cambrils, la Diputació de Tarragona i diverses empreses privades. És una de les exposicions de referència de lextens programa dactes de la Trobada dEmbarcacions Tradicionals de Catalunya - III Festa de la Mar dins de la Fira Marítima de la Costa Daurada que se celebrarà enguany del 14 al 17 de maig. A més, la mostra sobre amb la voluntat desdevenir itinerant gràcies a la complicitat de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.
El fotògraf de la senzillesa humana
Sergi Margalef, nascut a Tarragona lany 1975, ha fet carrera en el món de la fotografia en làmbit editorial i de la publicitat, a nivell nacional i internacional. Té un talent especial pel retrat editorial, com demostra les fotografies que ha fet de personalitats de les arts, la música, el cinema, els esports, que han estat portada i han il·lustrat continguts de diverses publicacions de referència, com El País, Rolling Stone, Esquire, GQ, La Vanguardia, Elle, Woman, Ojo de Pez o Glamour.
Paral·lelament al seu treball editorial, Margalef ha desenvolupat una línia més personal a la que fa servir els coneixements i tècniques apreses a la publicitat, per crear emotives imatges, paisatges o retrats, amb una impecable composició i tractament del color. Entre els seus projectes personals sha de destacar Good Times India i Good Times Almenar, els dos materialitzats en forma de llibres, així com la participació al Festival Internacional de fotografia Paray em Foco, a Brazil, amb el seu treball Chaitén entre Cenizas, realitzat a Xile després de lerupció del volcà. També ha estat guanyador del Sol de Plata al Festival Internacional Iberoamericano de publicitat amb el treball 21 días con Guille.