Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

S'edita la "Guia de camp de la flora de la serra de Vandellòs, la vall de Llors i l'Hospitalet de l'Infant"

Per RedaccióCartell de la presentació del llibre
L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, juntament amb Cossetània Edicions i amb el suport de l'Asociación Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), ha editat la "Guia de camp de la flora de la serra de Vandellòs, la vall de Llors i l'Hospitalet de l'Infant". La presentació es farà avui a les 20 hores a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant i anirà a càrrec dels seus autors Agustín García i Roberto Bueno.

El llibre es dirigeix a aquelles persones observadores a les quals els agrada conèixer millor l’entorn natural on viuen, que gaudeixen de les seves sortides al camp, que passegen tranquil·lament per la nostra complexa xarxa de camins i corriols, o que tresquen a dalt de les moltes muntanyes que ens envolten, amb l’al·licient de descobrir i contemplar de prop les diverses formes de vida que omplen els nostres paisatges més propers.

Amb aquesta guia, els autors volen destacar les meravelles que amaguen les plantes de la zona, des de les més grans fins a les més petites. Algunes de les que presenten són molt comunes i estan molt escampades, d’altres són realment escasses i difícils de localitzar, mentre que una minoria són endèmiques de la zona, fet que les converteix en petits tresors que necessiten el màxim respecte i protecció. Moltes d’elles són veritables joies botàniques, i totes són singulars i úniques, capaces de sorprendre’ns florint fins i tot als llocs més insospitats, guarnint i creant paisatge.

Comenta aquest article