Informació general

La 6a Marató de Sang bat el rècord de donacions amb 647 extraccions

Per Cristina Sierra

Imatge d'ahir al matí de la Marató de Donació de Sang

La 6a Marató de Sang va batre ahir el rècord de donacions amb 647 extraccions, una xifra que supera amb escreix les 499 extraccions que es van realitzar en la passada edició. Durant tot el dia, el Palau Municipal d'Esports va acollir la Marató i cap a les 20 hores–una hora abans de l'horari previst– , els responsables del Banc de Sang i Teixits (BST) es van veure obligats a tancar les portes degut a la cua que es va generar a la sala.

Des del BST han fet una valoració molt positiva a revistacambrils.cat d'aquesta sisena edició de la Marató. "Les nostres previsions inicials eren superar les 500 donacions i a les 8 del vespre vam veure que havíem superat totes les expectatives i no donàvem l'abast", han apuntat. Cal apuntar que també es van registrar 109 oferiments, arribant a una participació total de 756 persones. Des de l'entitat han ressaltat que en aquesta edició 222 persones han donat sang per primer cop.

A les 11.30 del matí ja s'havien registrat 140 donacions

Cap a les 11.30 del matí es va fer l'acte institucional a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la regidora de Salut –Marta Borràs– i el responsable del Banc de Sang i Teixits (BST)–doctor Enric Contreras–. Dues hores i mitja després de l'inici de la marató, el marcador indicava que ja s'havien registrat 140 donacions, el doble del que s'havia aconseguit en el mateix moment durant l'edició de fa dos anys.

Contreras va manifestar que la xifra era un presagi que la jornada seria un "èxit" i que "Cambrils serà una ciutat amiga de la donació de sang". Per la seva part, l'alcaldessa i la regidora van felicitar a l'organització i a totes les entitats que es van implicar en l'acte.

Activitats durant tot el dia

El pavelló va acollir durant tot el dia nombroses activitats, a més de les visites dels escolars que han participat enguany al projecte Escola d'Herois promogut pel Banc de Sang. Els alumnes cambrilencs van poder veure en directe com es donava sang i també van fer una sèrie d'activitats relacionades amb el tema. Els Xiquets de Cambrils, el cor de Gospel Cambrils, els timbalers de la Colla de Diables Els Cagarrieres, el Ball de Bastons de Cambrils –petits i grans– i els grups de cambra de vent Quartet de saxos i de clarinets de l'Escola de Música també es van sumar a l'acte i va fer una sèrie d'actuacions.

Cal dir que el servei d'esmorzar va anar a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils i a la tarda, les pastisseries cambrilenques van oferir una xocolatada.

Campanya 2.0

Aquesta sisena Marató de Donació de Sang ha tingut una forta presència a les xarxes socials gràcies a la campanya "Pacte de Sang, Pacte de Vida" que encoratjava els joves cambrilencs a donar sang. Durant tot el dia un gran nombre d'usuaris de Facebook, Twitter i Instagram van penjar la foto que mostrava que havien participar a la Marató amb el hashtag #CambrilsJoDono

Comenta aquest article