Informació general

Tots els grups del consistori acorden tirar endavant la RLT en el proper mandat

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària celebrada ahir al matí

Els grups polítics que tenen representació a l'Ajuntament de Cambrils, CiU, PP, Plic, PSC, NMC i els regidors no adscrits Dani Pallejà i Robert Benaiges han acordat tirar endavant la Relació de Llocs de Treball en el proper mandat. Aquesta decisió es va ratificar ahir durant la sessió plenària ordinària, després d'un matí que va estar marcat per la presència d'agents de la Guàrdia Civil al consistori pel Cas Innova.

Aquest darrer punt de l'ordre del dia es va introduir com una moció que presentava el departament d'Alcaldia. L'alcaldessa, Mercè Dalmau, va explicar que s'havia celebrat una junta de portaveus on també es van convidar els regidors no adscrits i es va tractar el tema de començar a elaborar la RLT que des de fa temps demanen els treballadors municipals. "El govern proposava que el document es fes externament i un partit de l'oposició va proposar una altra fórmula i es va decidir que en el proper mandat es tiraria endavant la confecció del document", va apuntar Dalmau.

Després de l'explicació, l'alcaldessa va llegir el text en què s'acordava "fer un pronunciament institucional conforme a la necessitat i obligatorietat legal de tenir una RLT, juntament amb la valoració, que organitzi i ordeni les condicions bàsiques dels llocs de treball municipal que juntament amb la plantilla i el pressupost municipals possibiliti una instrumentació tècnico-jurídica degudament adaptada a la normativa vigent".

Acte seguit, Dani Pallejà va anunciar que no votaria el punt tot i compartir "la majoria del contingut del document" i en el moment de votar va abandonar el seu lloc i va ocupar una cadira del públic. Per la seva banda, Robert Benaiges va demanar que aquest "compromís" de totes les formacions polítiques es tiri endavant. El punt es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors excepte el de Dani Pallejà.

Comenta aquest article