Informació general

S'aprova el reglament per posar en marxa el projecte "Cambrils Emprèn. Work&Cowork, espai per a emprendre, espai per a treballar"

Per Cristina Sierra

El projecte s'ubicarà a la Torre del Llimó

El ple ordinari de l'Ajuntament de Cambrils va aprovar inicialment el reglament regulador del viver d'empreses que s'ubicarà a la Torre del Llimó. La regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– va explicar que el nom definitiu del projecte és "Cambrils Emprèn. Work&Cowork, espai per a emprendre, espai per a treballar" i el que es passava pel ple era el document on es recullen les bases que estableixen els espais d'allotjament de noves empreses, com s'adjudicaran aquests espais i els drets o obligacions dels emprenedors que sol·licitin treballar en un dels despatxos de la Torre del Llimó.

Després de l'explicació de Carme Cros, el regidor no adscrit Dani Pallejà va posar en dubte el projecte, apuntant que "el contingut que se li està donant a l'edifici no respon a les necessitats de l'equipament. Entenc que aquest espai ha de respondre a una estratègia econòmica i el reglament parla de llogar espais i poca cosa més". Pallejà també va qüestionar que el govern no deixés utilitzar el Forn del Tallero pel projecte de coworking en femení que van proposar dues noies cambrilenques, afirmant que era un projecte semblant al viver d'empreses. La regidora va apuntar que no era el mateix concepte, ja que les cambrilenques volien fer un ús privatiu de l'edifici municipal.

Just després de les paraules de Carme Cros, l'alcaldessa es va veure obligada a suspendre el ple degut al Cas Innova i la sessió es va reprendre a les 13 hores. El reglament es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i els regidors socialistes i les abstencions dels regidors de l'NMC i els dos regidors no adscrits.

Reglament de formació de la Policia Local


Per altra banda, el plenari va aprovar definitivament el reglament de formació de la Policia Local. El regidor de Governació –Andreu de Donato– va explicar que el document regula els plans d'ocupació, els tipus de formació i les assistències a les sessions formatives. "Entenem que era un reglament necessari", va afirmar.

Els portaveus de l'NMC –Oliver Klein– i del PSC –Ana López– van lamentar que no s'hagués fet abans un reglament per a tot el personal del consistori i posteriorment, elaborar el reglament de la Policia Local. El punt va comptar els vots favorables dels regidors de l'equip de govern i del PSC i les abstencions de l'NMC i dels regidors no adscrits.


Ordenança de la targeta d'aparcament per a persones amb disminució

L'únic punt que es va aprovar de manera unànime al ple ordinari va ser l'ordenança de la targeta d'aparcament per a persones amb disminució. La regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– va apuntar que s'havia modificat el document seguint les directrius de la llei i s'havien establert les sancions en cas d'incomplir l'ordenança. El portaveu de l'NMC va demanar que, un cop aprovat el document, hi hagi "un control de funcionament estricte" d'aquest.

Comenta aquest article