Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Comaigua col·laboren per ajudar a pagar l’aigua a les famílies més desfavorides

Per Redacció

Un moment de la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb l'empresa Comaigua

Per garantir el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’empresa subministradora de l’aigua al municipi, Comaigua, han renovat el conveni de col·laboració que van signar l’any passat. Per mitjà d’aquest conveni, les persones en risc d’exclusió social, usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable i clavegueram, podran accedir als ajuts del Fons de Solidaritat posat en marxa per Comaigua.

Aquests ajuts podran consistir en l’exempció del 100% del total de la factura de l’aigua –inclosos els impostos–, l’alta del servei amb l’exempció o l’ajornament del cost, la reobertura del subministrament amb l’exempció o ajornament del cost i l’ajornament de les factures pendents de pagament. Com a novetat, a aquest Fons de Solidaritat, Comaigua hi destinarà enguany 3.000 euros, és a dir, 1.000 euros més que l’any anterior. Aquest increment de la dotació es deu a "l’existència de necessitats que així ho demanen", segons ha argumentat el gerent de l’empresa, Jordi Azorín.
Les persones que vulguin beneficiar-se d’aquests ajuts i compleixin els requisits, especificats a les ordenances fiscals municipals, s’hauran d’adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament. El personal d’aquest departament serà el que enviarà a Comaigua el document de sol·licitud de l’ajut en què s’acrediti una situació econòmica que justifiqui l’atorgament de l’ajut.

Suport als col·lectius més desfavorits

Amb aquest acord de col·laboració, que l’alcalde del municipi, Alfons Garcia i el gerent de Comaigua, Jordi Azorín, han signat per segona vegada, tant l’Ajuntament com l’empresa es comprometen a donar suport als col·lectius de la societat que més estan patint els efectes de la crisi econòmica, tal com ha assenyalat la regidora de Benestar Social, Cristina Borràs, present a l’acte de signatura del conveni.
Borràs ha explicat que, per garantir igualment el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies del municipi amb greus dificultats econòmiques, l’Ajuntament i Comaigua també han formalitzat un protocol en què es regulen les actuacions que es duen a terme davant de situacions de pobresa energètica i vulnerabilitat econòmica que provoquen la impossibilitat de pagar, dins el termini previst, les factures per al consum d’aigua, per evitar els talls de subministrament.

Entre aquestes actuacions, hi ha la possibilitat d’aquestes persones d’accedir a tarifes socials, descomptes, ajornaments en les factures i altres ajuts que ofereix l’empresa; i també als ajuts que concedeix el consistori  a través dels Serveis Socials, amb la partida pressupostària destinada als ajuts puntuals d’urgència social i altres situacions sobrevingudes, entre altres possibilitats.

Comenta aquest article