Informació general

La Marató de Donació de Sang espera superar les 500 donacions efectives

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Enric Contreras, Mercè Dalmau, Marta Borràs i Marian Marcaire, ahir en la presentació de la Marató de Donació de Sang

El proper dimecres 29 d'abril, de les 9 a les 21 hores, el Palau Municipal d'esports acollirà la sisena Marató de Donació de Sang, que enguany té l'objectiu d'assolir un nou rècord de donants. Ahir al matí, l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, la regidora de Salut –Marta Borràs–, el responsable del Banc de Sang i Teixits (BST) –doctor Enric Contreras– i la delegada de l'Associació de Donants del Baix Camp –Marian Marcaire– van presentar aquesta nova edició que està marcada per la difusió que està tenint a les xarxes socials a través de la campanya "Pacte de Sang, Pacte de Vida", promoguda pel cambrilenc Juan Carlos Navarro.

L'alcaldessa va iniciar la roda de premsa agraint la col·laboració de totes les entitats cambrilenques per tirar endavant un any més la Marató. A continuació, el doctor Enric Contreras va explicar que una de les novetats d'aquest any és el projecte Escola d'herois que s'està fent a les escoles Marinada, Cambrils, Guillem Fortuny i Joan Ardèvol per a conscienciar els xiquets de la importància de donar sang. Aquests tallers culminaran el dia de la Marató amb la visita dels alumnes al pavelló.

El doctor Contreras també va apuntar que el gran objectiu d'aquest any és el de superar les 500 donacions efectives i va demanar la col·laboració dels joves amb la campanya.

Activitats durant tot el dia


Un any més, el Palau Municipal d'Esports acollirà tot un seguit d'activitats amb motiu de la Marató. Marian Marcaire va explicar que el servei d'esmorzar anirà a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils i a la tarda hi haurà una xocolatada. El programa contempla les actuacions del grup de Gospel de Cambrils, dels Xiquets de Cambrils i dels grups de cambra de vent Quartet de Saxos i de clarinets de l'Escola Municipal de Música. Per a fer més promoció de la Marató, demà al port de Cambrils un estand informatiu per a cridar l'atenció de la gent. Per als usuaris més interactius, també s'ha creat l'etiqueta #Cambrilsjodono per estendre la iniciativa a les xarxes socials.

Comenta aquest article