Cultura

Montse Solé presenta la seva novel·la amb el suggeridor títol "Què fa la guarra de la teva veïna?"

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació del llibre amb Montse Solé i Rosa M. Fusté, ahir al vespre, al Centre Cultural

Amb el suggeridor i explícit títol "Què fa la guarra de la teva veïna?", Montse Solé presentava, ahir al vespre al Centre Cultural, la seva primera novel·la de la mà de l'editorial Onix. La presentació, a càrrec de la bibliotecària Rosa M. Fusté, es va encetar amb un brindis amb una copa de vi de Cap de Ruc Garnatxa 2012 D.O. Montsant dels Cellers Ronadelles.

"Què fa la guarra de la teva veïna?" parla de la història de dues dones que són veïnes i que viuen una davant de l'altra, separades per un carrer i, sense cortines a les finestres. Tenen caràcters diferents, però ambdues comparteixen la curiositat per saber o imaginar-se què fa l'altra a casa seva i fer safareig de la vida dels demés. Segons va explicar Montse Solé va optar per utilitzar la paraula guarra, perquè resumeix molt bé el sentit de la història, ja sigui perquè les veïnes són guarres sexualment, guarres per ser brutes o per fer malifetes en el dia a dia. "Les dues protagonistes són guarres perquè es fan entremaliadures entre elles, és una paraula que ho resumia tot molt bé", va dir.

La novel·la s'estructura com un diari personal on cadascuna explica en primera persona el seu dia a dia. L'autora utilitza un estil molt directe, molt viu i trepidant per parlar de qüestions vitals, de l'erotisme i de l'humor. Aquesta és la segona obra de Solé després del seu primer llibre de prosa poètica "Salutacions Expressives".

Comenta aquest article