Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip es promocionen conjuntament a la Festa Alicia’t

Per Redacció

Detall dels estands de la III Festa Alicia't, aquest darrer cap de setmana

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip han participat conjuntament en la III Festa Alicia’t, la festa de la cuina fàcil sana i divertida que la Fundació Alícia ha organitzat aquest cap de setmana passat a l’entorn únic i singular de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. En aquest marc, han donat a conèixer el territori que aplega la MIDIT, la mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic dels tres municipis. Ho han fet, promocionant la marca turística ‘Terres del Mestral’ a través de la seva cuina i els seus productes.

Els participants d’aquesta festa, oberta al públic en general, han pogut tastar els plats que han elaborat en directe diversos restauradors del territori (en concret, els cuiners de Deviteca Espai Gastronòmic, El Rebost de la Nuri , Restaurant Sal Grossa i Hotel Sancho). En total s’hi han repartit 150 degustacions de clotxa (la icona gastronòmica del territori), 300 d’arròs de tros i un centenar de figa fregida.

També han tingut l’oportunitat de degustar diversos productes de la zona, com ara els vins, l’oli, les olives, dolços fets amb garrofa, etc., de la mà de diversos establiments procedents dels tres municipis  (NAT Productos Naturales, Celler Aibar 1895, Celler Serra de Llaberia, Celler Cedó Anguera, Cooperativa Agrícola de La Serra d'Almos, Celler La Placeta, Agrobotiga de Pratdip/cooperativa de Pratdip).

Precisament, amb la col·laboració de la Fundació Alícia, la MIDIT ha dut a terme un projecte de valorització gastronòmica del territori. En el marc d’aquest projecte, l’any passat es va editar un llibre de cuina tradicional i variacions de clotxa titulat ‘La cuina de els Terres de Mestral’ i es van elaborar propostes de comercialització de productes elaborats amb els ingredients emblemàtics de la zona, entre altres accions.

Comenta aquest article