Informació general

Cambrils recapta 692.174,22 euros de la taxa turística el 2014

Per Cristina Sierra

Gent passejant pel port, a principis del mes d'agost de l'any passat

Cambrils és el sisè municipi català que més diners va recaptar de la taxa turística el 2014. En total, la ciutat va ingressar 692.174,22 euros, 32.801,55 euros menys que el 2013. El regidor de Turisme –Xavier Martí– ha explicat a revistacambrils.cat que, tot i recaptar menys diners, el nombre de pernoctacions va augmentar i la gent va apostar per quedar-se a més dies a Cambrils.

El rànquing de municipis que més diners van recaptar de la taxa turística l'encapçala Barcelona, seguida de Salou, Lloret de Mar, Santa Susanna, Vila-seca, Cambrils i Calella. La recaptació de 2014 a tot Catalunya va ser de gairebé 41 milions d'euros, 2,5 milions d'euros més que l'any 2013. Cal destacar que l'any passat també va suposar un augment de recaptació a totes les marques turístiques, excepte a la Costa Daurada, on es va recaptar 5.397.397,21 euros, 55.555,3 euros menys que el primer any d'implantació de l'impost.

Des de la seva posada en marxa el novembre de 2012 i fins el 2014, la Generalitat ha recaptat 82,3 milions d'euros, dels quals se n'han transferit 26,7 milions d'euros als ens locals destinats a l'impuls de la promoció turística.

Accions de la taula de treball del Patronat de Turisme

Recordem que la gestió dels diners que rep Cambrils de la taxa turística es reparteix entre la taula de treball creada pel Patronat de Turisme i el conveni de la Diputació de Tarragona amb els municipis de Salou, Vila-seca i Cambrils. El regidor de Turisme ha apuntat que la taula de treball del Patronat de Turisme, formada per representants del sector turístic cambrilenc, ja ha definit les accions turístiques que duran a terme aquest any. "Tenim previst fer una campanya molt important al sud de França i també diferents accions al carrer. A més, també posarem publicitat als autobusos que van a Lleida i Saragossa", ha explicat el regidor.

Per altra banda, des de la Diputació de Tarragona s'ha cancel·lat dues accions que tenien previstes a Rússia i es potenciarà el turisme anglès i francès.

Comenta aquest article