Informació general

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones amplia el servei i incrementa el seu pressupost en més de 7.000 euros

Per Redacció

Façana de l'Ajuntament de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils ha aprovat dotar d’un increment econòmic de 7.250,80 euros al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) sobre el pressupost de l’any anterior per tal d’incorporar millores i poder oferir un servei molt més ampli.

Per una banda, la millora s’encamina a oferir un suport tècnic jurídic especialitzat adreçat als equips professionals de l’Ajuntament que aborden situacions de violència masclista consistent en quatre sessions anuals. I per altra banda, també se centra en el servei d’atenció psicològica que permetrà ampliar el servei en 6 hores setmanals i així disminuir la temporalitat en les visites, tant de les primeres com de les terapèutiques de seguiment. Aquestes ampliacions tindran lloc a partir de la nova licitació del servei.

El pressupost del 2014 del SIAD era de 27.270,42 euros, mentre que al 2015 passa a ser de 34.521,22 euros.

Balanç del 2014

L’any 2014, des del SIAD es va atendre a un total de 253 dones. Pel que fa a les diferents branques, des del servei psicològic es va atendre a 147 dones, sumant un total 829 intervencions amb les mateixes, mentre que pel que fa al servei d’atenció jurídica el total de dones ateses va ser de 91, mentre que les intervencions efectuades amb les mateixes en aquest cas van sumar 158.

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones és un servei públic i gratuït d'informació, assessorament, primera atenció, derivació i acompanyament, si s'escau, en relació a l'exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar, per ajudar-les a resoldre problemàtiques que les afecten, amb una perspectiva de gènere.

Comenta aquest article