Informació general

Benestar Social amplia el servei d’atenció a les famílies amb infants a càrrec

Per Redacció

Edifici de Benestar Social i Família, al carrer de Sant Plàcid

El departament de Benestar Social i Família de l’Ajuntament ha aprovat una ampliació del Servei d’Atenció a les famílies amb fills a càrrec. L’increment d’aquest servei suposa ampliar l’àmbit d’intervenció que fins al moment estava limitat als infants de 3 anys, així com posar en marxa una nova línia basada en el servei d’informació i orientació.

El Servei d’Atenció a les famílies amb infants a càrrec es defineix com un servei integral d’acollida, atenció, suport, cura, assessorament i acompanyament a les famílies. Aquest busca oferir un servei d’atenció en què s’hi duen a terme accions de diferent caire –informatives, educatives, formatives, lúdiques, de guarda– amb la finalitat de donar resposta a les necessitats que des d’aquestes es plantegen en l’actualitat, així com detectar-ne d’altres noves. Aquest servei ajuda a evitar l’etiquetatge vers les famílies amb vulnerabilitat i/o risc social.

Les línies d’actuació que promou aquest servei són: espai familiar –de trobada i acollida que ofereix suport i acompanyament a la criança i educació dels fills/es–; espai de conciliació familiar –servei de guarda puntual destinat a donar temps personal a les mares i pares amb infants a càrrec–; escola de pares –servei de suport, informació i reflexió sobre l’exercici del rol parental–; i servei d’informació i orientació –per informar i orientar a les famílies sobre tots aquells temes que poden ser rellevants per a elles i de forma específica per als menors que tinguin al seu càrrec–.

Atenció a la família i a la petita infància

Per tal d’oferir aquest servei, el departament compta amb una coordinadora del servei, una educadora així com una monitora de reforç. Les xerrades i tallers són duts a terme per professionals vinculats als diferents àmbits d’atenció a la família i la petita infància del municipi: Servei de Pediatria de l’Àrea Bàsica de Salut, professionals del CDIAP, professionals de llars d’infants municipals i/o concertades i programa Secretaria Créixer en Família. Pel que fa a recursos materials, es compta amb sales totalment equipades i adaptades per atendre les necessitats i desenvolupar les activitats dirigides a aquestes famílies i els seus infants. Així doncs, es disposa de material lúdic i psicomotriu, material fungible, així com material bibliogràfic, audiovisual i informàtic.

El servei d’informació i orientació està ubicat a la 2a planta de les dependències de la regidoria de Polítiques Socials i Salut del carrer de Sant Plàcid, 5. L’horari d’atenció a les famílies és els dimarts i dijous, de 10 a 14 hores i s’hi pot accedir concretant visita prèvia a través del Departament de Benestar Social.

Comenta aquest article