Informació general

L'Ajuntament instal·larà un sistema de lectors de matrícules a les entrades del municipi

Per Cristina Sierra

Un dels lectors s'instal·larà a l'entrada del municipi des de la carretera de Montbrió

Amb l'objectiu de reforçar la seguretat al municipi i emmarcat en el projecte iCambrils, l'Ajuntament instal·larà un sistema de lectors de matrícules amb llista negra a les entrades principals de la ciutat. Els lectors s'ubicaran en cinc punts: a l'avinguda de la Diputació amb Salou; a l'avinguda de Vilafortuny amb la zona de Mas d'en Bosch; a l'A7 amb la carretera de Misericòrdia; a l'entrada al municipi des de la carretera de Montbrió, i a l'N-340 amb el terme de Mont-roig del Camp. Fonts del consistori han apuntat a revistacambrils.cat que el sistema ja es troba en fase de licitació i que els punts de control es podrien ampliar en un futur si es fa una valoració positiva de la mesura.

El nou sistema de seguretat funcionarà tot l'any i controlarà tots els vehicles que accedeixin al municipi. El sistema registrarà totes les matrícules i les bolcarà en una base de dades que detectarà els vehicles fitxats i permetrà rastrejar-los en el cas que la Policia Local hagi de sancionar o detenir el conductor. Des del consistori han assenyalat que aquest sistema de control complementarà la feina de la Policia Local i permetrà col·laborar amb altres cossos de seguretat. "El que busquem és aprofundir en la prevenció, trànsit, mobilitat i seguretat ciutadana", afirmen.

Cal dir que, a banda de controlar els vehicles o conductors que tenen el permís de conduir retirat i immobilitzat, el sistema també permetrà donar més seguretat a les persones que tenen una ordre d'allunyament o bé de cerca i captura. Només podran accedir unes determinades persones a la informació i el projecte no està limitat a escala local, sinó que també estarà disponible a altres cossos o organitzacions que el vulguin fer servir com ara la Direcció General de Trànsit (DGT).

Càmeres de videovigilància a la zona esportiva i al mercadet ambulant

Per altra banda, el projecte iCambrils també inclou la instal·lació de càmeres de videovigilància a la zona esportiva i al mercadet ambulant. Fonts del consistori apunten que s'instal·laran dues càmeres a la zona esportiva i una càmera al passeig d'Albert amb el carrer d'Hospital per augmentar la seguretat  els dimecres que se celebra el mercadet ambulant.

Comenta aquest article