Informació general

Mercè Dalmau (CiU): "No us espereu un programa amb grans projectes. Treballem tocant de peus a terra i pel benestar del poble"

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau en un moment de la seva presentació com alcaldable de CiU a les eleccions del 24-M

L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, va presentar-se ahir oficialment com a candidata de CiU a les eleccions municipals del 24 de maig. Lluny de les presentacions oficials a càrrec dels líders del partit, Dalmau va voler fer un acte diferent a l'Hotel Tryp Port Cambrils i en solitari va exposar els motius pels quals vol revalidar l'alcaldia del municipi. La presentació va comptar amb l'assistència de prop de 200 persones que van poder preguntar les seves inquietuds a Dalmau després de la seva conferència. A més, la candidata va estar recolzada per companys regidors i per companys del partit com el president del Consell Comarcal del Baix Camp –Joaquim Calatayud– o el president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet–, entre d'altres.

L'acte de presentació de Mercè Dalmau va començar amb un vídeo en què la candidata manifestava el seu "compromís total" amb Cambrils i desmentia de manera divertida les diferents xafarderies en relació al seu físic o a les seves propietats que s'han propagat en els darrers anys pel municipi.

"Hem pres decisions amb valor que no han estat fàcils, de les quals no ens sentim orgullosos, però que es van haver de prendre"

Acte seguit, Dalmau va entrar a la sala i va oferir la conferència "Cambrils, avui x demà". En un ambient distès, la candidata va repassar algunes de les accions que ha fet l'equip de govern aquest mandat i quin és el model d'acció que se seguirà en els propers anys en cas de revalidar l'alcaldia. D'entrada, Dalmau va explicar que s'havia decidit fer un acte diferent "on el públic hi pogués participar i on defugim de presentacions estàndards i maneres antigues de fer".

En el seu discurs, l'alcaldessa va destacar que el govern ha aconseguit sanejar l'economia municipal i que s'han canviat els models de gestió del Cinema Rambla i del Festival Internacional de Música, on la participació privada no ha tingut cap cost pels contribuents. En aquest sentit, Dalmau va afirmar que durant aquests quatre anys "hem tingut el valor de prendre decisions compromeses i incòmodes. Davant la gestió dels diners públics hem de ser i hem estat rigorosos i hem tingut decepcions davant d'aquest fet, per això, quan hem detectat problemes, els interns i els propis, hem estat taxatius, hem continuat estant rigorosos i, sobretot, hem estat exemplificadors".

L'alcaldessa també va fer referència a l'ERO que es va dur a terme el 2012, assenyalant que s'han pres "decisions amb valor que no han estat fàcils, de les quals no ens sentim orgullosos, però que es van haver de prendre. Tant de bo no ens haguéssim vist obligats a acomiadar treballadors, tant de bo, però la situació econòmica i l'equilibri dels pressupostos ens hi va obligar. Segurament el que tots recordem és que es van acomiadar treballadors però potser el que no se sap és que totes les contractacions que s'han fet noves a l'Ajuntament han estat recontractant treballadors acomiadats. Són acords que vam arribar amb els sindicats i s'han respectat".

"Vull que Cambrils sigui un poble perquè quan hi ha una bona o una mala notícia pugui estar al costat d'aquells que ho necessiten"

Pel que fa al futur, Mercè Dalmau va explicar com vol que sigui Cambrils apuntant: "Vull que sigui un poble perquè quan hi ha una bona o una mala notícia pugui estar al costat d'aquells que ho necessiten. Vull que sigui un poble perquè l'encant de la seva gent i l'encant del seu espai no es perdi". La candidata va treure el debat de si Cambrils és poble o ciutat i va destacar que s'ha "demostrat" que Cambrils ha de ser "una ciutat que trenca i supera les seves barreres arquitectòniques com el pont de l'N-340", una barrera que s'enderrocarà aquest any. "Vull que sigui una ciutat que creix, si, però que creix sense oblidar d'on venim, sense oblidar aquell poble".

Dalmau també va parlar de la llista electoral de CiU a les eleccions municipals, formada per "persones de tot tipus i procedències, de Cambrils de tota la vida i de països de la Unió Europea, militants de fa molts anys i gent que s'estrena en política. Emprenedors, treballadors, lligats a entitats, compromesos, divertits, alts, baixos...Però tots tenen un mateix objectiu: treballar per Cambrils i per la seva gent". Aquesta llista, segons va apuntar l'alcaldessa, es farà pública la setmana següent.

Abans de cloure la seva conferència, la candidata va fer referència als partits que es presenten a les eleccions, manifestant: "Alguns us tornaran a prometre un canvi cap a on....hem de fer memòria i recordar a quines situacions ens varen dur segons qui. D'altres us vindran a dir que són l'opció vàlida, també n'hi ha que us volen portar pel bon camí, alguns us diran que us ofereixen MÉS, i jo em pregunto, més què? Més endeutament? Més projectes inacabats? Nosaltres el que sí us oferim és rigor, sensatesa, és la gestió real amb els recursos reals, és el treballar per tots i sobretot per Cambrils".

El pacte amb el PP o el projecte de ciutat, preguntes del públic

Després del discurs, Mercè Dalmau va contestar a preguntes del públic com si tornaria a pactar amb el PP en cas de guanyar les eleccions municipals, quins projectes es faran en un proper mandat, què pot fer el consistori per ajudar a les llars d'infants que no reben les subvencions de la Generalitat o si es poden agilitzar els tràmits per obrir nous negocis.

Sobre els possibles pactes amb el PP o els altres partits locals, l'alcaldessa va manifestar que s'ha d'esperar la nit del 24 de maig per saber els resultats electorals i decidir amb qui es pot pactar. A més, va defensar que els pactes locals no tenen res a veure amb la política que es fa al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats. De projectes futurs, l'alcaldessa va assegurar: "no us espereu un programa amb grans projectes. Treballem tocant de peus a terra i pel benestar del poble. Volem posar en valor el turisme familiar i Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada, volem treballar per a consolidar els serveis".

El públic va poder fer preguntes a la candidata després del seu discurs

Comenta aquest article