Informació general

Lluís Abella: "Vam lluitar a capa i espasa per poder tenir el tir amb arc però Tarragona 2017 va decidir que no"

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària del passat dimarts

El ple ordinari celebrat el passat dimarts va aprovar el conveni entre l'Ajuntament de Cambrils i la Fundació Tarragona 2017 per al desenvolupament dels Jocs Mediterranis que es duran a terme a principis d'estiu d'aquell any. El regidor d'Esports –Lluís Abella– va explicar que el document estableix les prestacions que es comprometen a dur a terme l'Ajuntament i la Fundació de cara a la realització de l'esdeveniment.

El consistori s'ha d'encarregar del personal; assumir els consums i despeses de manteniment; disposar de l'equipament esportiu amb les màximes garanties d'ús d'aquestes, i tenir el pla d'evacuació actualitzat i vigent. Per la seva part, la Fundació es compromet a equipar la instal·lació amb tot el material esportiu necessari per celebrar les competicions corresponents –judo i karate–; facilitar tots els elements per al cronometratge, marcadors i gestió de resultats; gestionar els recursos per a la millora o reforma de l'equipament esportiu; facilitar els recursos per complimentar l'equipament esportiu amb tots aquells espais i necessitats de l'organització dels Jocs, i aportar els voluntaris i professionals necessaris per cobrir les necessitats de l'esdeveniment esportiu.

Cada subseu té un màxim de dos esports

Després de l'explicació del conveni, els regidors de l'oposició van expressar el seu malestar pel fet que Cambrils només aculli dos competicions dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. "Serem una subseu de segona categoria i ja veurem si el retorn econòmic és l'esperat", va apuntar el regidor no adscrit Dani Pallejà. Per la seva part, Robert Benaiges va explicar que s'abstindria en la votació per protestar contra la decisió del Comitè Internacional dels Jocs de no donar al municipi la competició de tir amb arc.

El regidor d'Esports va coincidir amb els grups de l'oposició que Cambrils "mereix" tenir moltes més competicions i va explicar que totes les subseus dels Jocs tenen un màxim de dos esports perquè el Comitè Internacional va decidir que els esports més importants s'havien de concentrar a l'anella olímpica (Tarragona) per raons de seguretat. Abella també va aprofitar per fer un repàs dels esports que inicialment es van assignar a Cambrils: vela, lluita i tir amb arc. L'any 2009, el Comitè va comunicar que Cambrils no acolliria la vela i s'obria la porta d'establir esports d'exhibició. Uns anys més tard, el Pla Director aprovat pel Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani va decidir que el municipi només acolliria judo i karate. El regidor va apuntar que des del consistori "vam lluitar a capa i espasa per poder tenir el tir amb arc, però el Comitè Internacional va decidir que no". Recordem que un cop es va conèixer aquesta decisió, l'Ajuntament, la Federació Espanyola de Tir amb Arc, el Parlament de Catalunya i el Club d'Arquers de Cambrils van enviar una carta de protesta al president dels Jocs, ja que segons Abella, "tenim les millors instal·lacions de Catalunya per la pràctica d'aquest esport".

El conveni es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern, els regidors de l'NMC i del PSC i les abstencions dels regidors no adscrits Robert Benaiges i Dani Pallejà.

Comenta aquest article