Cultura

El programa "Dies de Llibres” organitzarà una vintena d’actes al voltant de Sant Jordi

Per RedaccióPortada del llibre de Miquel Bonet Pinyol
El programa "Dies de Llibres" organitzarà, entre l'1 i el 26 d'abril, una vintena d'actes al voltant de la diada de Sant Jordi. Aquesta iniciativa es va posar en marxa l'any 2003, amb la voluntat de fer arribar al públic cambrilenc les creacions literàries més recents i donar a conèixer els autors i autores i les seves obres a través de diferents activitats com presentacions de llibres, concerts, obres de teatre, activitats infantils, entre d'altres. El programa –organitzat pel Departament de Cultura de l'Ajuntament– implica d'altres regidories, així com la col·laboració de la Biblioteca Municipal, el Cinema Rambla de l’Art, el Servei Local de Català, el Departament de Festes, l'Associació Cultural de Vilafortuny, l'Escola Municipal de Música i Cambrils Obert.

Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

Els actes del programa es van encetar, ahir a la tarda a la Biblioteca, amb la commemoració de l’aniversari de Hans Christian Andersen, declarat Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. Va tenir lloc una nova sessió del cicle "Qui vol un conte... de tots colors?", a càrrec de Rosana Andreu, però en una sessió especial per commemorar aquest dia que promou el CLIJCAT i l’OEPLI.

Per altra banda, el programa seguirà el dia 10 d'abril, a les 20 hores al Centre Cultural, amb la presentació del llibre "El dia de l'escórpora" de Miquel Bonet Pinyol, obra guanyadora del V Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2014. El dimarts 14 d'abril, al Cinema Rambla de l'Art, es farà la inauguració de l'exposició "Ells fan l'esforç. I tu que ets aquí... No els parlaràs en català?", organitzat pel Servei Local de Català. L'endemà, 15 d'abril, sessió de Entre lletres i imatges a la Biblioteca Municipal on Rosa M. Fusté parlarà de llibres i biblioteques a través de diversos àlbums il·lustrats. A la mateixa Biblioteca, el 17 d'abril, es farà el taller de Cors aromàtics. Els infants podran crear amb cartolines i varetes de fusta un cor aromàtic que es podran emportar.

Les presentacions de llibres seguiran els dies 20 i 21 d'abril. El 20 d'abril al Centre Cultural es farà la presentació del llibre de poesia “Els dies fosos” de Rosina Ballester i l'endemà serà el torn del llibre "Què fa la guarra de la teva veïna?", de Montse Solé.

El dia 22 d'abril, abans de la diada de Sant Jordi, s'organitzarà una hora del conte a la Biblioteca patrocinada pel Banc de sang de l’Hospital de Sant Joan per a conscienciar sobre la donació de sang. També es farà un brindis amb lletres amb la col·laboració dels clubs de lectura de la biblioteca i de l’Escola Municipal de Música, on es faran recomanacions literàries. Activitat per a tots els públics.

La diada de Sant Jordi, el 23 d'abril, es farà el tradicional mercat de parades de llibres i flors al port amb la tradicional actuació de sardanes, a la tarda. L'endemà divendres, al castell de Vilafortuny, se celebrarà el VI Banquet literari. I, finalment, el diumenge 26 d'abril es tancarà el programa amb una sessió de teatre al Teatre del Casal Parroquial amb l'obra "Ot, el quixot".

D'altra banda, del 7 al 25 d'abril, a la Biblioteca es farà l'activitat "A l’abril paraules boniques mil", amb una selecció de llibres que parlen d'amor: maternal, paternal, filial i també romàntic. Amb dibuixos per acolorir i escriure una paraula bonica, i un mural on es recolliran fotografies de tots els treballs.

Comenta aquest article