Cultura

La Coral Verge del Camí participa en un concert conjunt del Rèquiem de Mozart

Per Marcel Blàzquez

La Coral Verge del Camí està participant aquest any en un projecte conjunt del Rèquiem de Mozart. De la mà de l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Xavier Puig, la coral cambrilenca s'ha afegit a les corals Ciutat de Tarragona, a la Coral Mixta d'Igualada i a l'Orfeó de Flix per interpretar aquesta composició emblemàtica del compositor austríac per a orquestra i cor.

La primera de les representacions va tenir lloc el passat diumenge 29 de març al Teatre de Tarragona, amb les entrades exhaurides, el dilluns la representació va tenir lloc al Saló de La Unió de Flix i dimarts va tenir lloc la darrera d'aquesta primera tanda de representacions per Setmana Santa, a la Basílica de Santa Maria d'Igualada. Tant a Flix com a Igualada també es van esgotar les entrades per assistir als concerts.

La propera representació del Rèquiem tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el proper 25 d'abril i la sèrie de concerts es clourà el dia 1 d'agost, a Cambrils, dins la programació del Festival Internacional de Música, amb les entrades ja a la venda.

El Rèquiem en Re menor k. 626 de Wolfgang Amadeus Mozart és una obra sacra de referència, que requereix una massa coral d'envergadura, en aquest cas amb més de 150 cantants, i que ha estat envoltada sempre per les diferents teories sobre la seva finalització, ja que Mozart va morir abans d'enllestir-la.

La direcció de l'orquestra i el cor va a càrrec de Xavier Puig, amb qui la Coral Verge del Camí ja havia actuat en altres ocasions, la més recent en el muntatge de Carmina Burana, l'estiu de l'any 2013.



Interpretació del Rèquiem de Mozart a la Basílica de Santa Maria d'Igualada.




Comenta aquest article