Societat

La Sail Training Association-Espanya, present per primera vegada a la Fira Marítima de la Costa Daurada

Per Redacció

D'esquerra a dreta: Pep Subirats, Ignacio Hornes i Anton Llaveria, ahir al matí al Club Nàutic

La Sail Training Association- Espanya (STAE) estarà present, per primera vegada, a la Fira Marítima de la Costa Daurada. Aquesta és una organització sense ànim de lucre, que pretén difondre i canalitzar els valors que promou per tot el món la Sail Training Internacional, i que són, entre d’altres, promoure l'educació nàutica a través de la navegació en grans velers, divulgar la cultura i el patrimoni marítim o promoure la participació de ports en esdeveniments amb grans velers.

La presència de la STAE a la Fira Marítima és possible gràcies a la 1a Trobada d'Embarcacions Tradicionals de Catalunya- 3a Festa de la Mar. La Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial ha fet d’enllaç per que la STAE pugui estar a Cambrils del 14 al 17 de maig.

Per formalitzar la seva presència a la fira, ahir al matí es va celebrar una roda de premsa al Club Nàutic que va comptar amb la presència de Pep Subirats, director esportiu del club; Ignacio Hornes Amenedo, president de la STAE i Anton Llaveria, president de l’Arjau Vela Llatina. Durant la Fira Marítima es farà una presentació de la STAE el dia 16 de maig i es faran activitats des de la seva àrea de joventut. A més hi tindrà lloc una trobada de trainers.

Ignacio Hornes destacava que el mar és un repte, sobretot quan es fa d’altura, i que com a tal, ells volen educar a través de la navegació. Anton Llaveria assegurava que des de l’Arjau estan encantats, ja que els valors de l’STAE també estan en les seves arrels. Finalment, Pep Subirats felicitava l’Arjau per la iniciativa i assegurava que des del Club Nàutic s’espera formar navegants per tota la vida.

Comenta aquest article