Esports

La dotzena edició del Torneig TGN Bàsquet Cambrils sortirà al carrer

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Josep M. Adam, Mercè Dalmau, Lluís Abella i Iñaki Liarte durant la presentació de la dotzena edició del torneig

Del 27 de març a l'1 d'abril, el Palau Municipal d'Esports acollirà el Torneig TGN Bàsquet Cambrils, que enguany arriba carregat de novetats. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor d'Esports –Lluís Abella–, el president del TGN Bàsquet –Josep M. Adam– i el vicepresident de l'entitat –Iñaki Liarte– van presentar la dotzena edició de la competició, que, per primer cop, sortirà al carrer.

El regidor d'Esports va explicar que s'habilitarà una pista de bàsquet a la plaça de l'Ajuntament on es disputaran alguns partits del torneig, amb l'objectiu de cridar l'atenció de la gent. En quatre dies es jugaran 202 partits –repartits entre els pavellons i la pista a l'aire lliure– i dimecres dia 1 se celebrarà la final i l'entrega de premis. Abella va destacar la satisfacció del consistori per acollir la competició més gran de bàsquet formatiu que es fa a la demarcació de Tarragona.

Més equips i nova categoria

Per la seva banda, el president del TGN Bàsquet va agrair les facilitats que posa l'Ajuntament a l'hora d'organitzar el torneig i va apuntar que l'altre novetat d'aquest any és que la competició comptarà amb la participació d'equips benjamins. En total, 70 equips nacionals i internacionals de les categories benjamí, aleví i infantil participaran a l'esdeveniment esportiu, una xifra que supera amb escreix la participació de l'any passat, que va comptar amb 47 equips. Cal destacar que del CB Cambrils hi participarà l'equip infantil femení.

Iñaki Liarte va explicar que des de l'organització es va decidir tancar les inscripcions abans d'hora perquè estaven limitats a l'hora d'allotjar els jugadors i els seus familiars. Segons Liarte, la competició mou més de 1.000 persones que s'allotgen als hotels del Grup Arbó.

Turisme esportiu


El Torneig TGN Bàsquet Cambrils és una competició que s'ha celebrat durant dotze anys consecutius al municipi. L'alcaldessa va remarcar el fet de que és un esdeveniment "consolidat" de la Setmana Santa. "És un torneig que cada any té més equips i ajuda a incrementar l'ocupació hotelera. Vull destacar l'esforç de tots per aconseguir que Cambrils sigui un referent en turisme esportiu", va afirmar Dalmau.

Comenta aquest article