Informació general

L'equip de govern anuncia l’enderroc del pont de l’antiga N-340 per aquest 2015

Per Berta Ruiz

Està previst que aquest 2015 s'enderroqui el pont de l'antiga N-340 i es faci la urbanització parcial de l'avinguda del Baix Camp

L'equip de govern va anunciar, ahir al matí, l'enderroc del pont de l'antiga N-340 i la posterior urbanització de l'avinguda del Baix Camp, que ja serà una realitat aquest 2015. Aquest anunci el va fer l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– en el marc de l'acte de presentació de la memòria del mandat 2011-2015 que, a l'hora va ser una trobada esmorzar amb un grup de periodistes de diferents mitjans de comunicació. Acompanyant a Mercè Dalmau també hi eren la primera tinent d'alcalde –Carme Cros– i el segon tinent d'alcalde, Xavier Martí.

Mercè Dalmau va explicar que aquest projecte sempre ha estat una prioritat des de l'inici del mandat i que l'han adaptat per fer-lo assumible econòmicament. Donada la important inversió que suposa aquesta obra, l'equip de govern ha previst que es desenvolupi en tres fases diferents, al llarg d'aquest any 2015 i el proper 2016. La fase 1 –valorada en 683.254 €– consistirà en la demolició del pont i la urbanització parcial de l’avinguda del Baix Bamp. La fase 2 –amb un cost de 403.010€– es farà la construcció del nou pont sobre la riera d’Alforja i la fase 3 –amb una inversió de 209.135 €– suposarà la urbanització del passeig central de l’avinguda del Baix Camp.

Fase 1 del projecte aquest 2015

Pel que fa al finançament d'aquest projecte, l'alcaldessa i l'equip de govern van voler deixar clar que l’Ajuntament genera i disposa de recursos suficients per fer front a l’obra, aquest any i el següent i, que part tant, l’obra es realitzarà sense haver d’endeutar-se ni comprometre la hisenda municipal. Concretament, durant el 2015 s’impulsarà la fase 1. Aquesta primera part podrà pagar-se gràcies a que l’Estat ha publicat un Reial Decret que permet als ajuntaments –durant el present any–, estalviar-se el pagament dels interessos corresponents al préstec del Pla de Pagament a Proveïdors, xifra que arriba als 2 milions d’euros, en el cas de Cambrils.
Així, mentre una part important d’aquest estalvi es destinarà a reduir la càrrega financera, la part restant d’aquest estalvi es destinarà al finançament de la fase 1 del projecte.

En relació a la segona i tercera part de l’execució de l’obra, l’alcaldessa va afirmar que aquestes es podran finançar amb recursos propis perquè la despesa financera començarà a reduir-se i s’hauran pagat totalment algunes sentències i compromisos econòmics presents

Acord de Ple, el proper dimarts

Per donar garanties de la viabilitat del projecte i de l’existència de finançament, el govern va avançar que en el proper plenari –que se celebrarà el proper dimarts– proposarà l’adopció d’un acord polític que asseguri el finançament en el marc d’un pla plurianual. Segons va dir Dalmau amb l'acord de plenari s'aconseguirà que aquest projecte no només sigui una declaració de "bones intencions" sinó també un compromís.

Tant Mercè Dalmau com els dos tinents d'alcalde van valorar que s'ha fet una bona gestió de l'economia municipal que ara dóna els seus fruits. Dalmau va manifestar: "hem fet els deures i això ens dóna bones notícies. Estem satisfets de poder presentar un dels nostres objectius. L'hem pogut aconseguir".

Comenta aquest article