Cultura

Es presenta la 32a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, que es farà del 4 al 26 d'agost

Per Berta Ruiz



L'artista Dulce Pontes serà l'encarregada de donar el tret de sortida al festival d'enguany
El Festival Internacional de Música de Cambrils celebrarà enguany la seva 32a edició, entre els dies 4 i 26 d'agost, amb un total de nou actuacions que configuren la programació 2006 i algunes novetats que es van presentar ahir en roda de premsa a les instal·lacions del Parc Samà. Una d'aquestes és l'ampliació de l'aforament de les actuacions programades als jardins del Parc Samà –que passa dels 899 als 1.075 seients– i millorar la visibilitat de les files més allunyades amb la instal·lació d'unes grades, que al mateix temps serviran per millorar l'acústica del recinte. També s'ha ampliat l'oferta de descomptes i abonaments per assistir als diferents espectacles. Recordem que l'any 2005 del total de les entrades posades a la venda se'n van adquirir un 77 per cent, és a dir que unes 4.540 persones van assistir als espectacles.

La regidora de l'Àrea de Cultura –Neli Queral– va destacar la "bona salut del festival, ja que s'ha apostat per la qualitat de tota la programació, fent que sigui un referent musical a nivell de Catalunya i fora de Catalunya". D'altra banda, l'alcalde de Cambrils va definir el festival com "un referent de llarga tradició perfectament consolidat a les nostres comarques, que ha conservat l'esperit de compaginar la música d'actualitat amb la música clàssica en uns marcs de referència molt importants en el patrimoni històric de la ciutat".

Actuacions del Festival Internacional de Música

La primera en obrir els espectacles, el dia 4 d'agost, serà l'artista Dulce Pontes, que presentarà als jardins del Parc Samà el seu nou disc "El corazón tiene tres puertas". En el festival també hi seran presents la cantaora Estrella Morente, que també presentarà el seu nou disc, o la dansa clàssica de Julio Bocca i el Ballet Argentí. La música clàssica enguany estarà representada per la Kammerorchester Berlin, amb la direcció de Katrin Scholz, als jardins del Parc Samà. La parròquia de Sant Pere acollirà el quartet de corda Quiroga de Prosegur, que ha guanyat recentment El Primer Palau, dins del cicle de concerts competitius de joves intèrprets del Palau de la Música. També hi haurà l'actuació del quartet de corda Camerata Deià i els solistes de l'Orquestra Simfònica Europea Mediterrània al castell de Vilafortuny.

Pel que fa als intèrprets locals, enguany el músic cambrilenc Pau Baiges oferirà un concert de piano al castell de Vilafortuny, i les veus del cor de cambra femení Scherzo, de Vila-seca, actuaran a l'ermita de la Mare de Déu del Camí. En aquesta edició, el jazz vindrà de la mà de Djangologie, que recull la tradició del gipsy-swing, estil creat pels músics d'ètnia gitana a l'Europa central, seguint les passes marcades pel mestre Django Reinhardt. Aquesta actuació serà al castell de Vilafortuny.

Totes les entrades es podran adquirir a partir del 26 de juny a través de ServiCaixa, a les oficines del Patronat Municipal de Turisme i a les taquilles dels recintes una hora abans dels espectacles, que començaran a les 22 hores de la nit.

Comenta aquest article