Societat

Més de 2.000 esportistes participaran a la novena edició del DO World Dancesport

Per Cristina Sierra

Antoni Mas, Mercè Dalmau i Xavi Martí van presentar la novena edició dels balls esportius

Per quart any consecutiu, Cambrils tornarà a ser la capital mundial dels balls esportius amb la celebració de la novena edició del DO World Dancesport. Del 2 al 5 d'abril, el Palau Municipal d'Esports acollirà la competició que comptarà amb la participació de més de 2.000 esportistes provinents de 31 països diferents i uns 55 jutges internacionals que avaluaran els participants.

Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Turisme –Xavier Martí– i el director general de Publiolimpia –Antoni Mas–, empresa encarregada de gestionar la competició, van presentar la novena edició, que enguany incorpora com a novetats la primera edició de l'Open Cambrils i el I Senior Latin. A més, el municipi serà seu d'una data històrica ja que acollirà, en un mateixa edició, les competicions europees WDSF European Championship Standard i Youth Latin.

24 països emetran per televisió els balls esportius

Antoni Mas va destacar altres competicions que tindran lloc aquests dies a Cambrils, com la quarta edició de la Copa de Europa de Clubs i l'Open Down Latin i Standard. Segons va apuntar el director general de Publiolimpia, enguany no es farà el campionat d'Espanya de Hip Hop, ja que la federació espanyola i la federació internacional no han acabat d'arribar a un acord.

Com cada any, la cobertura televisiva serà "molt important" i la competició s'emetrà per 24 països. En total, s'enregistraran sis programes de televisió que s'emetran per 27 canals internacionals. Antoni Mas també va afegir que les competicions es podran seguir per 'streaming'.

Les entrades es podran comprar a les taquilles i tindran un preu de 10 euros per a majors de 12 anys i 5 euros per a jubilats. Per aquesta edició, s'espera rebre una mitjana diària de 1.500 assistents i, en total, uns 8.000 visitants.

Impuls al turisme esportiu

Per la seva banda, l'alcaldessa va explicar que la competició dels balls esportius va ser una aposta de l'equip de govern el 2012 i des d'aleshores s'ha recolzat aquest esdeveniment que "ens ajuda a complementar l'oferta de Setmana Santa". Segons Dalmau, "Cambrils no és nomes sol i platja, sinó que també és gastronomia i gràcies als balls esportius som un referent en turisme esportiu".

En aquest sentit, Xavi Martí va afegir que el DO World Dancesport genera un 23% d'ocupació i si es tenen en compte tots els esdeveniments esportius de la Setmana Santa, l'índex arriba al 37%. "Mentre que a les altres poblacions disminueix l'ocupació, nosaltres pugem. Fa quatre anys que vam apostar per aquesta competició que fa moure l'economia cambrilenca de manera molt important". va afirmar.

Comenta aquest article