Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vandellòs comptarà amb un nou equipament municipal

Per Redacció

Imatge actual del nou equipament públic de Vandellòs

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posarà a disposició dels veïns de Vandellòs un nou equipament públic a la Plaça Drs. Gil-Vernet. El consistori té la intenció de fer servir la finca, ubicada al nucli històric del poble, com a dependències municipals. Perquè pugui ser d’ús públic, caldrà realitzar una intervenció global al conjunt de l’edifici existent a l’actualitat i s’haurà adequar el volum de l’immoble actual (eliminar-ne una planta) i adaptar-lo als requisits normatius en matèria de seguretat estructural, accessibilitat, mesures contraincendis i evacuació dels ocupants; aïllament tèrmic i eficiència energètica; instal·lació elèctrica, d’aigua, sanejament i telecomunicacions, etc.

Un altre objectiu de la intervenció serà augmentar la superfície disponible d’espai públic a nivell de la plaça, amb la incorporació de bona part de la superfície del solar. “La idea és millorar la imatge i ampliar la Plaça Drs.Gil-Vernet, que és la zona central del poble, on es celebren la majoria d’actes i festes i on estan ubicats els elements patrimonials més importants de Vandellòs: Ca la Torre i la torre annexa medieval”, va apuntar l'alcalde, Alfons Garcia, el passat dijous.

Opinió dels ciutadans

Per dur a terme aquesta actuació sobre l’edifici actual, que es troba deshabitat i en desús, es respectaran els paràmetres que fixa el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i la legislació urbanística en general. Segons els paràmetres del POUM, el nou equipament municipal podrà tenir com a màxim planta baixa i dues plantes pis d’acord amb els usos determinats.

Amb l’objectiu de decidir la futura destinació d’aquest nou equipament, l’Ajuntament ha demanat a la ciutadania que li faci arribar els seus suggeriments. Ho pot fer fins al 30 de març, a través d’Internet, de la pàgina web municipal www.vandellos-hospitalet.cat o adreçant-se a l’oficina municipal d’atenció ciutadana de Vandellòs, ubicada a la seu de l’Ajuntament, on trobarà una bústia de suggeriments. El consistori s’ha compromès a tenir en compte les opinions del veïnat a l’hora de decidir els usos del nou equipament municipal.

El passat dijous es va fer una reunió informativa als veïns

Comenta aquest article