Informació general

Cambrils posarà en marxa una aplicació mòbil per pagar la zona blava

Per Cristina Sierra

Signatura del conveni a càrrec del regidor delegat de l'Àrea d'Innovació, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus –Marc Arza– i l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau

El passat divendres al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor delegat de l'Àrea d'Innovació, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus –Marc Arza– van signar el conveni de col·laboració entre els dos municipis per al desenvolupament de projectes de ciutats intel·ligents. Segons va apuntar Dalmau, el conveni servirà per avançar conjuntament en aquest àmbit i intercanviar experiències per tirar endavant diferents accions 'smart'.

"Estem molt contents de signar el conveni perquè és important veure el territori com a conjunt i anar més enllà del que és Cambrils", va afirmar l'alcaldessa. Per la seva banda, Marc Arza va explicar que Reus ja ha signat acords amb Tarragona i Barcelona per avançar en l'àmbit de les 'smart' cities.

Aplicació mòbil per pagar la zona blava

Fruit de l'acord entre Cambrils i Reus, aquest estiu es posarà en marxa una aplicació mòbil que servirà per pagar l'estacionament de la zona blava. Arza va apuntar que l'aplicació està en proves i que la seva creació ha anat a càrrec d'una empresa reusenca. L'alcaldessa també va afegir que hi ha més accions previstes per posar-se en funcionament properament, com la sensorització de recollida de residus i la creació d'una aplicació d'emergències.

Totes aquestes accions formen part del projecte iCambrils, un programa que s'està treballant des de l'àrea de Noves Tecnologies del consistori, juntament amb la col·laboració d'altres regidories, i que té l'objectiu de convertir el municipi en una ciutat 'smart'. Recordem que la setmana passada, Cambrils ja va signar un protocol d'intencions amb Tarragona per compartir experiències de ciutat intel·ligent.


Comenta aquest article