Societat

Les barques del port de Cambrils seran les protagonistes del 15è sopar de la Fundació Esclerosi Múltiple

Per Cristina Sierra

Sefa Bové, Marta Borràs i Maria Teresa Campanera van presentar la 15a edició del sopar

Per 15è any consecutiu, Cambrils acollirà el sopar de l'esclerosi múltiple organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) a Tarragona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils. Ahir al matí, la regidora de Salut –Marta Borràs, la presidenta de la FEM a Tarragona –Maria Teresa Campanera– i la responsable de relacions públiques i campanyes de la FEM –Sefa Bové– van presentar la temàtica del sopar, que enguany tindrà com a protagonistes les barques de pesca del port de Cambrils.

El sopar se celebrarà el proper dijous 26 de març al restaurant Mas Gallau i el preu és de 36 euros. Els tiquets es poden adquirir dilluns i dimecres a la seu de l'associació de les Dones Amunt, al centre Les Basses, o bé trucant al telèfon 977 12 80 24. Segons va explicar Bové, el menú consistirà en un pastís de porros amb gambes, tronc de lluç al vinagre de cava i pasta de full amb crema i broqueta de fruita. De moment, ja hi ha 140 persones apuntades i des de la fundació s'espera incrementar la xifra i arribar als 200 participants.

Els dibuixos de les barques presidiran les taules del sopar

Sefa Bové va agrair la implicació de les diferents entitats cambrilenques, així com la Confraria de Pescadors i Carles Rom, que han ajudat a la fundació a treballar la temàtica del sopar d'enguany. La responsable de relacions públiques de la FEM va apuntar que cada taula estarà presidida per un dibuix d'una de les barques de pesca de Cambrils.

Com cada any, es farà el sorteig de les mones que regalen les pastisseries de manera desinteressada per ajudar a recaptar més diners per la fundació i s'obsequiarà a les entitats amb una obra de ceràmica elaborada per Xavi Escolà.

"Fem i avancem", lema de la fundació

Per la seva part, Maria Teresa Campanera va manifestar que el lema de la fundació és "Fem i avancem", perquè cada any es fan més accions per a millorar la qualitat de vida de les persones que estan afectades per esclerosi múltiple. Segons la presidenta, a Catalunya hi ha 7.000 persones que pateixen la malaltia i des de la FEM es treballa activament per captar fons i ajudar als afectats.

Els diners del sopar del proper dijous es destinaran a l'hospital de dia Mas Sabater de Reus, que disposa de serveis de medicina, infermeria, fisioteràpia, treball social, treball ocupacional i logopèdia, entre altres. Campanera també va mostrar la seva satisfacció per haver pogut recuperar els tractaments d'equinoteràpia, un servei orientat a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat i que fa uns anys ja s'havia ofert des de la fundació.

Comenta aquest article