Informació general

Un centenar de persones participen al taller "Al·lèrgens en aliments sense envasar"

Per Redacció

El taller es va fer en una de les sales de l'Ateneu Juvenil

Prop d'un centenar de persones van participar, els passats 12 i 17 de març, al taller pràctic "Al·lèrgens en aliments sense envasar", impartit de forma conjunta pel Servei Municipal de Salut i l’Agència de  Salut Pública de Catalunya. El curs té com a objectiu facilitar l’aplicació del reglament de la UE sobre informació alimentària i es dirigeix als establiments on es venen aliments sense envasar.

El taller es va dividir en dues parts. La primera, d'uns 20 minuts, es va centrar en la teoria i l'explicació de diferents casos per entendre millor la part teòrica. Seguidament, es van fer activitats pràctiques amb l’elaboració de cartes o menús i etiquetatge, alhora que s’identificaven els al·lèrgens en els diferents plats. Degut a la bona acollida del taller, el proper 14 d'abril se'n farà un tercer que es dirigirà als professionals del càmping, hotels i cuines institucionals.

Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són reaccions adverses als aliments, atribuïbles a la ingesta, el contacte o la inhalació d’un aliment, o algun dels seus components. Poden provocar des de reaccions lleus fins a xoc anafilàctic que comprometi  la vida de la persona. El 13 de desembre de 2014 va entrar en vigor el Reglament (UE) 1169/2011, de 25 d’octubre, sobre la informació alimentària facilitada a les persones consumidores. Una de les novetats més importants de la norma és la necessitat d’identificar els catorze grups d’aliments que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies a les persones consumidores. Per tant, els establiments on es venen aliments sense envasar han de proporcionar informació sobre les substàncies o productes que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies. I aquesta es pot proporcionar oralment, però sempre s’ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic al mateix establiment.

Comenta aquest article