Informació general

Renfe veu complicat rebaixar de 13 a 7 metres l'alçada del viaducte del futur traçat ferroviari

Per Lluís Rovira i Barenys



El traçat del futur viaducte passa pel còrner que es troba més a prop del nou bar del camp de futbol
Des de la seu d'Infraestructures del Ferrocarril de Renfe es veu molt difícil que es pugui atendre la petició que va fer l'Ajuntament de Cambrils el passat mes de maig de rebaixar la rasant del futur viaducte que ha de travessar Cambrils. En una carta enviada a Renfe el passat 10 de maig l'Ajuntament demanava que es fes el viaducte a una alçada de 7-8 metres en comptes dels 13 metres previstos en el projecte actual.

Aquest va ser un dels temes de la reunió que ahir van mantenir l'alcalde –Robert Benaiges–, el regidor d'Urbanisme –Joan Recasens– i el d'Esports –Jordi Savall–, a la seu de Renfe a Madrid. Segons explica el regidor d'Urbanisme, "d'entrada ja ens han dit que en aquest tema ja hi entra una altra part del Ministeri, que és Carreteres, ja que es tracta d'una rasant de la via del tren que salta per damunt de l'autopista. Ens han dit que és molt difícil que es pugui fer un canvi d'alçades, ja que han estat fent números del muntant de les obres addicionals dels desviaments que haurien de fer i ens han dit que és molt poc viable. Tot i així durant aquesta setmana ells parlaran amb Carreteres i miraran de donar-nos una resposta la propera setmana". Recasens insisteix que hi ha poques perspectives de que es canviï el projecte, "però almenys ho hem intentat, que era el nostre deure".

Afectació de la zona esportiva

L'altra qüestió que es va parlar en la reunió d'ahir és el de la temporalització de les obres de construcció del nou traçat ferroviari a la zona esportiva municipal. Segons els van informar, la setmana que ve, vindrà a Cambrils el director de les obres d'infraestructures del ferrocarril a Catalunya per tal de veure in situ l'afectació de les obres al camp de futbol. Segons Recasens, "en aquesta visita parlarem de les obres que s'han de fer en la zona esportiva municipal per tal de veure com es pot continuar utilitzant el camp de futbol durant la setmana per als entrenaments i els caps de setmana per a la competició".

El regidor d'Urbanisme assenyala que això és independent als tràmits que s'estan fent per construir els dos nous camps de futbol al nord del Pinaret, "en això ja s'hi està treballant. Aquest proper divendres passarà el plec de clàusules per tal de contractar el projecte i l'execució d'aquests camps de futbol. També passarà el pressupost que ens ha fet Fecsa per treure el transformador que hi ha a la pista de karts. I per un altre costat, amb els propietaris estem acabant els tràmits d'ocupació dels terrenys."

El que està clar és que l'actual camp de futbol de gespa artificial patirà alguna modificació. El viaducte passarà per damunt d'un dels actuals còrners del camp. És per això que es contempla la possibilitat d'enretirar el camp de futbol uns metres cap al nord. Segons explica Recasens, "el que estem mirant és que el camp continuï sent reglamentari. Es podria fer més petit i enretirar-lo en direcció a l'autopista. Les entitats esportives que l'utilitzen el que han d'entendre és que s'hi jugarà amb tota la seguretat i amb les mides reglamentàries per poder-hi jugar. Crec que podem garantir que les entitats esportives no s'hauran de desplaçar a cap altre camp de futbol dels municipis veïns per poder entrenar i començar la propera temporada".


Comenta aquest article