Informació general

Unes cambrilenques demanen que l'explotació del Forn del Tallero surti a concurs públic

Per Cristina Sierra

Façana de l'edifici del Forn del Tallero

Les cambrilenques Cristina Marco i Laura Moreno han demanat a l'Ajuntament de Cambrils que l'explotació del Forn del Tallero surti a concurs públic, amb l'objectiu de poder muntar el seu espai de coworking. Les dues emprenedores van presentar el projecte a l'alcaldessa –Mercè Dalmau– i, posteriorment, a la regidora de Promoció Econòmica–Carme Cros–, però la resposta final va ser que "ara no podia ser perquè venien unes eleccions i no podien treure l'edifici a concurs. Creiem que aquesta no és la resposta d'un polític", explica Cristina Marco a revistacambrils.cat.

A mitjans del passat mes de desembre, les cambrilenques van reunir-se amb l'alcaldessa per a ensenyar-li el projecte. "Primer el vam enviar a l'Ajuntament i de seguida l'alcaldessa ens va trucar i ens vam trobar al seu despatx perquè el que proposàvem li va semblar interessant. Ens va ensenyar els plànols de l'edifici i ens va dir que el Forn del Tallero podia sortir a concurs públic com el cinema", apunta Marco.

Visita a l'espai

Després d'aquesta reunió amb l'alcaldessa, les dues emprenedores van rebre la trucada de la regidora de Promoció Econòmica, a mitjans de febrer, per fer una visita a l'espai i veure si el projecte podia ser factible. Al cap d'uns dies, Carme Cros els hi va dir que l'edifici no podia sortir a concurs públic perquè s'acostaven unes eleccions, unes afirmacions que també va fer durant el torn de precs i preguntes del darrer ple ordinari.

"El Forn del Tallero està per obrir portes. En cap moment hem demanat que se'ns llogui l'espai com una casa sinó que el que volem és que es faci un concurs públic obert a tots els empresaris i optar a gestionar l'espai. És un edifici del poble i nosaltres assolim tot el projecte i també la plaça del conserge. Només volem que s'obri l'espai", manifesta Marco.

L'Espai el Tallero

El projecte l'Espai el Tallero està dividit en tres parts. La primera és l'espai de coworking obert a tots els empresaris que necessiten un espai de treball i que entraria a formar part de la Xarxa d'Espais Coworking del Camp de Tarragona. L'Espai el Tallero també contempla l'organització de diferents jornades empresarials i també la realització de tallers que es dirigirien majoritàriament a les dones.

Segons ha explicat Marco, aquest projecte també es va presentar a l'Associació de Veïns El Portal del Barri Antic i a l'associació VilaCentre. "Els hi va encantar perquè l'espai ajudaria a dinamitzar la zona i finalment es podia obrir un edifici que fa temps que està acabat", explica. La cambrilenca també ha afegit que l'únic partit polític que s'havia "preocupat" per saber què havia passat amb l'Ajuntament va ser el Nou Moviment Ciutadà.

Des del consistori elogien el projecte però apunten que el procés de licitació té els seus terminis

Fonts del consistori han confirmat a revistacambrils.cat que el projecte de Cristina Marco i Laura Moreno s'havia "vist amb bons ulls" però han apuntat que el procés de licitació "té els seus terminis" i per aquest motiu la regidora de Promoció Econòmica havia dit que ara l'edifici del Forn del Tallero no podia sortir a concurs públic a tres mesos de les eleccions municipals. "El fet de licitar un espai requereix un temps per poder obrir el concurs, que les empreses tinguin temps per poder presentar els seus projectes i que el consistori pugui avaluar tots els projectes rebuts", apunten. Per aquest motiu, des del govern es va decidir que, un cop passin les eleccions, el proper govern decideixi si tira endavant la licitació de l'espai.

Comenta aquest article