Esports

El FC Cambrils quedarà absorbit pel Reus Deportiu la temporada 2016-2017

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de l'assemblea el FC Cambrils, el passat divendres al vespre, al centre cívic Les Basses. D'esquerra a dreta: Joan M. Franch, Jordi Font, Mingo Capafons i Jorge Rubio

El FC Cambrils, en assemblea extraordinària celebrada aquest passat divendres al vespre, va acordar l'absorció del club per part del Reus Deportiu, la temporada 2016-2017. Abans d'aquesta absorció, per d'aquí dues temporades, s'establirà un conveni de filiació amb l'entitat reusenca de cara a la temporada vinent. A més, de cara al que queda de l'actual temporada, el Reus Deportiu es compromet a donar suport econòmic al FC Cambrils per tal que pugui fer front a les despeses necessàries per acabar la temporada. Aquesta decisió es va prendre amb el vot a favor de 19 dels socis presents a l'assemblea i només va comptar amb un vot en contra.

El president del FC Cambrils, Mingo Capafons, va qualificar la situació del club de "delicada, en aquests moments només tenim diners per a disputar dos partits. Necessitem uns 4.000 euros per acabar la temporada i a dia d'avui no els tenim". Capafons va explicar que aquest any s'havia fet un pressupost a la baixa, d'uns 16.000 euros, comptant que cap jugador cobraria. Però tampoc s'ha arribat a cobrir aquest pressupost donat que els ingressos per les quotes dels socis, que són un centenar, i els ingressos per publicitat i aportacions del consistori s'han vist reduïdes a la mínima expressió. Segons va explicar Mingo Capafons, les converses amb el Reus Deportiu ja van començar aquest passat mes de desembre i s'han concretat amb aquesta proposta del Reus Deportiu. El Reus Deportiu, segons va dir Capafons, vol que l'equip cambrilenc, quan ja l'hagi absorbit, continuï jugant a Cambrils i que combini el nom de Cambrils-Reus. Pel que fa als socis actuals del FC Cambrils, va quedar clar que la temporada de l'absorció ho deixaran de ser ja que el Reus Deportiu és una Societat Anònima Esportiva i no té socis, té accionistes i abonats.

Capafons també va recordar que aquesta darrera temporada el club ja va estar a punt de desaparèixer i que s'havia optat per la fórmula de que els jugadors no cobressin com una solució, que s'ha vist que no ha estat efectiva. El president del FC Cambrils també es va referir, de passada, a la proposta signada amb una empresa, el desembre de 2013, que s'havia de fer càrrec del club i la va qualificar com un "engany. Aquesta empresa no va aportar cap diner i, més tard, es va rescindir l'acord. Ho vam fer per intentar salvar el club".

Comenta aquest article