Esports

Sílvia Gutiérrez i Apolo Llaberia, del Club Atletisme Cambrils, es proclamen campions de Catalunya

Per Pere Ferrando



Sílvia Gutiéerrez es va proclamar, el passat cap de setmana, campiona de Catalunya en els 80 metres tanques infantil
Aquest cap de setmana s’ha disputat al Prat de Llobregat la fase final del Campionat de Catalunya en categories d’iniciació.

La participació dels atletes del Club Atletisme Cambrils ha respost a les expectatives creades a la fase prèvia. Dotze atletes del club han estat els que han participat a la fase final: quatre cadets, cinc infantils i tres alevins, que han assolit uns magnífics resultats, ja que onze dels dotze van acabar en posició de finalistes, és a dir, entre els vuit millors de Catalunya, i quatre van pujar al pòdium, una d’ells per partida doble.

I per damunt de tots sobresurten dos noms, Sílvia Gutiérrez i Apolo Llaberia, que es van proclamar campions de Catalunya i van batre el rècord de Cambrils, cadascú en la seva prova. Tanmateix, dos atletes van assolir la marca mínima per participar al Campionat d’Espanya cadet i dos més es van quedar molt a prop.

L’estadística assolida parla per si sola:

• 5 medalles: 2 d’or –Sílvia Gutiérrez, en els 80 metres tanques infantil, amb la marca 14”55 (RC) i Apolo Llaberia en el llençament de martell cadet amb la marca 47,59 m (RC)–, 2 d’argent –Elbereth Lanciano en el llençament de martell infantil, amb la marca 30,00 m, i Tània Borrero en el llençament de pes infantil amb la marca 10,67 m (MMP)– i 1 de bronze –Elbereth Lanciano en el llençament de pes infantil, amb la marca 10,19 m (MMP).

• 12 posicions de finalista, és a dir estar entre els 8 primers de Catalunya: Sandra Álvarez, quarta classificada en el llençament de pes cadet amb la marca 8,98 m i quarta classificada en el llençament de martell cadet amb la marca 35,25 m (RC); Carlos Martínez, cinquè en els 300 metres llisos cadet amb la marca 38”85 (MMP) i sisè en els 100 metres llisos amb la marca 12”30; Sílvia Gutiérrez, cinquena en el salt d’alçada infantil amb la marca 1,36 m; David Álvarez, cinquè en el salt amb perxa aleví amb la marca 1,50 m; Laura Gàmez, sisena en el salt d’alçada aleví amb la marca 1,18 m (MMP); Judith Codorniu, setena en el salt amb perxa cadet amb la marca 2,30 m (MMP) i vuitena en els 100 metres tanques cadet amb la marca 17”11 (MMP); Borja Villaverde, setè en el llençament de pes infantil amb la marca 8,18 m (MMP), i Adrià Triviño, vuitè en el salt d’alçada infantil amb la marca 1,35 m (MMP) i vuitè en el salt de llargada infantil amb la marca 4,17 m.

• 3 rècords de Cambrils (RC): Sílvia Gutiérrez, als 80 metres tanques infantil, amb la marca 14”55, millorava per 1 centèssima de segon la marca assolida a la fase prèvia (14”56); Apolo Llaberia, en el llençament de martell cadet amb la marca 47,59 m millorava la seva marca personal que estava en 46,90 m, i Sandra Álvarez, en el martell cadet amb la marca 35,25 m, va millorar la seva plusmarca en més de 4 metres (30,76 m), quedant-se a 75 cm de la marca mínima de participació al Campionat d’Espanya

• 8 millores de marques personals (MMP)

• 2 mínimes de participació al Campionat d’Espanya cadet: Apolo Llaberia, en el llençament de martell cadet amb la marca 47,59 m i Carlos Martínez en els 300 metres llisos cadet amb la marca 38”85.

Cal constatar l’òptim estat de forma amb què han arribat els atletes locals a la màxima competició nacional, mostrant un alt nivell competitiu. Aquests excel·lents resultats refermen l’exitosa temporada del planter local.

Imatges  de la cursa de Sílvia Gutiérrez
17''

Comenta aquest article