Informació general

L'esmorzar popular a la Cooperativa Agrícola, novetat de la tercera edició de l'Encarxofa't a Cambrils

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Pep Pellicer, Carme Cros, Mercè Dalmau, Jaume Baiges i el representant d'Estrella Damm

Del 13 al 29 de març, un total de 35 restaurants de Cambrils oferiran menús amb carxofa en el marc de la tercera edició de l'Encarxofa't a Cambrils. Ahir al matí, l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros–, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria –Pep Pellicer–, el president de la Cooperativa Agrícola –Jaume Baiges– i els representants d'Estrella Damm van presentar les jornades gastronòmiques.

Enguany la tercera edició de l'Encarxofa't incorpora com a novetat l'esmorzar popular que se celebrarà el proper diumenge 22 de març a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. El preu de la degustació serà de tres euros i se servirà un plat de carxofes amb closca, maridades amb l'Oli Extra Verge DO Siurana de la Cooperativa Agrícola i la cervesa Inedit del grup Damm. El mateix dia també es faran diferents tallers infantils amb la carxofa com a protagonista.

Increment de participació

Un dels actes destacats de les jornades serà el tast de paelles encarxofades que es farà el diumenge 29 de març a la plaça del Pòsit. Per tercer any consecutiu, els restaurants participants elaboraran diferents paelles amb carxofa i es maridaran amb la cervesa Inedit per un preu degustació de tres euros. A més, també hi haurà una mostra dels productes de la Cooperativa Agrícola.

Pep Pellicer va destacar que enguany la participació dels restaurants ha incrementat i s'ha arribat als 35 restaurants –l'any passat van ser 25 establiments– que oferiran menús que aniran dels 16 als 44 euros. "La gent ja està esperant el tret de sortida a les jornades de la carxofa. Esperem que siguin un èxit perquè són unes jornades que s'han consolidat", va apuntar Pellicer.

En aquest sentit, el president de la Cooperativa Agrícola va afirmar que espera que aquesta edició "siguin unes grans jornades" i va destacar que la carxofa és una "verdura molt llaminera i dóna molt de joc a la cuina, ja que es pot preparar de moltes maneres. Ara és quan hi ha la carxofa de més qualitat".

Desestacionalitzar la temporada

Per la seva banda, l'alcaldessa i la regidora de Promoció Econòmica van manifestar que en aquest mandat s'ha apostat per treballar conjuntament amb els diferents sectors econòmics del municipi. Carme Cros també va apuntar que les diferents jornades gastronòmiques ajuden a desestacionalitzar la temporada. "Volem que els restaurants estiguin plens i donar a conèixer els nostres productes. La gent aposta per venir a Cambrils perquè tenim una oferta diferent i les jornades cada any tenen més renom", va afirmar.

Comenta aquest article