Cultura

L'exposició "Fogons de Cambrils" clou els actes de la 1a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic

Per Berta Ruiz

Participants a la Biennal d'Art Gastronòmic Contemporani que van ser reconeguts, ahir al vespre

La sala de plens del consistori va acollir, ahir al vespre, l'últim acte de la 1a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils, organitzada pel Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils. El regidor de Cultura –Francesc Garriga– encetava el torn de parlaments per agrair la participació de tots els sectors implicats que han fet possible aquesta primera edició de la Biennal. Per la seva part, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– destacava que en la programació de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic s'han fusionat dos elements com són l'art i la gastronomia, tant presents a Cambrils. Per acabar els parlaments, Jesús Tàpia de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils va agrair tots els cuiners cambrilencs que han obert les seves cuines per participar en l'exposició "Fogons de Cambrils".
A continuació, es va retre un petit reconeixement a tots els participants que s'han implicat en aquesta edició, tant restauradors com artistes.

Inaguració de l’exposició "Fogons de Cambrils"
 
Per cloure l'acte, es va inuagurar la mostra fotogràfica "Fogons de Cambrils". La mostra ha comptat amb la participació dels fotògrafs Jordi Tremosa, Anna Corral, Luis Salguero, Josep Maria Ferran i Lorenzo Sanz i els cuiners Xavi Ferraté (La Bresca), Joan Bosch (Can Bosch), Edurard Martí (Casa Macarrilla), Miquel Gómez (Miquel) i Diego Campos (Rincón de Diego). L'exposició està formada per 20 fotografies de cadascun dels cinc restaurants que han participat al projecte. Els fotògrafs juntament amb els cuiners han treballar en quatre línies seguint el seu estil i tendència: el factor humà, el plat –buscant textures, colors, composició–, entorn i retrat –individual i de grup de les persones que fan possible la creació gastronòmica–. "Fogons de Cambrils" es podrà visitar a la Sala Àgora fins el 13 d'abril.

La vetllada va seguir amb música a càrrec del Duo Gabrielli, format per Marcel Pascual al violí i Enric Prats al violoncel. Els assistents també van poder degustar un vermut gentilesa de Vermut Miró.

Comenta aquest article