Cultura

Cristina Fernández, mestra de l'escola La Bòbila, obté el primer premi de l'Associació de Professors d'Anglès de Catalunya

Per Redacció

La professora Cristina Fernández i la directora de l'escola La Bòbila, Ester Barceló, en l'entrega de premis

Com cada any, l'Associació de Professors d'Anglès de Catalunya (APAC), va obrir una convocatòria de premis adreçats al professorat de llengua anglesa, on es podien presentar treballs portats a terme durant l'any 2014. Enguany, la mestra d'anglès de l'escola La Bòbila, Cristina Fernández Currubí, va obtenir el primer premi dins la modalitat A –premi individual adreçat a professorat de qualsevol tram educatiu obligatori i post-obligatori que presenti un treball enfocat a la reflexió, recerca en el camp de l'ELT (English Language Teaching) i disseny de programació d'aula i experiències concretes–.

El passat 19 de febrer, a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va tenir lloc l'acte de lliurament d'aquests premis, durant l'Openingsession de l'APAC ELT CONVENTION 2015, al qual van assistir la directora del centre, Esther Barceló, i la mestra d'anglès guardonada, Cristina Fernández, la qual va rebre el premi de mans del President de l'APAC, Miquel Berga. A l'acte també hi van assistir diverses personalitats del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i del consolat del Regne Unit a Barcelona.

Un treball sobre la reflexió i recerca en l'ensenyament de llengües estrangeres

El treball presentat per la mestra està enfocat a la reflexió i recerca en el camp de l'Ensenyament de Llengües estrangeres (ELT), elaborant una Unitat de Medi Social i Natural en llengua anglesa basada en la metodologia AICLE, acrònim que correspon a l'Aprenentatge Integral de Llengües Estrangeres. "LovingScience" és el títol del seu treball, adreçat a l'alumnat de 4t d'Educació Primària i adequat a les competències bàsiques que cal assolir d'aquesta àrea per aquest curs, referent als animals.

L'enfocament metodològic, en anglès, també conegut com CLIL (Content and Language Integrated Learning) fa referència a corrents pedagògiques que insisteixen en la importància del caràcter comunicatiu i sociocultural de la competència lingüística, així com en la necessitat que l'alumne sigui el centre del procés d'ensenyament-aprenentatge, la consideració de la llengua com a un instrument i no com a objecte d'estudi immanent. Així doncs, es tracta de l'aprenentatge de continguts d'àrees curriculars i l'aprenentatge simultani d'una llengua estrangera.

Pla Integrat de Llengües Estrangeres a l'escola La Bòbila

L'escola La Bòbila ja implementa des del curs 2013-2014 aquesta metodologia, gràcies a un Pla Integrat de Llengües Estrangeres del Departament d'Ensenyament. Així, es realitza l'àrea d'educació física en anglès a Cicle Inicial d'Educació Primària i taller d'hort setmanal en anglès a Cicle Mitjà. És per aquest motiu que va sorgir la idea de començar a crear recursos per implementar aquesta metodologia en altres àrees de treball, a fi de donar continuïtat a aquesta estratègia lingüística del centre, un petit impuls multilingüe, objectiu potenciadors del projecte educatiu del centre.

Comenta aquest article