Informació general

L'alcaldessa manifesta que no ha demanat mai que se suprimeixi la línia RT2 de Rodalies

Per Lluís Rovira i Barenys, Cristina Sierra

Posada en marxa del servei de rodalies, el març de l'any passat

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va manifestar ahir que des de l'Ajuntament "no s'ha demanat que se suprimeixi la línia RT2 de Rodalies", arran d'una denúncia pública feta per l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) en què acusaven l'alcaldessa i l'alcalde de Salou –Pere Granados– d'haver demanat al Ministeri de Foment la supressió de la línia de ferrocarril que passa pels dos municipis.

Denúncia de la PTP

Ahir al matí, els responsables de la PTP van denunciar que els alcaldes de Cambrils i Salou volen suprimir la línia urbana de ferrocarril aprofitant la posada en marxa, l'any 2016, del Corredor del Mediterrani. Segons aquesta entitat, això comportaria la desaparició de la RT2 de Rodalies, estrenada fa menys d'un any. "És una de les pitjors agressions que ha patit la xarxa ferroviària catalana en democràcia", va afirmar el president de la PTP, Ricard Riol. Davant d'aquesta situació, l'associació proposa mantenir la línia actual i convertir-la en un corredor per a un tren-tramvia, integrat en l'entorn. Segons els seus càlculs, caldria adaptar dos quilòmetres en cadascun dels dos municipis, amb un cost d'uns 48 MEUR. Aquest servei permetria garantir la qualitat d'un sistema de transport que consideren bàsic, ja que les estacions de tren de Salou i Cambrils mouen uns 675.000 passatgers anuals. A més, proposen habilitar noves parades a Salou -plaça Venus, Salou Estació, Hotel Regina i PortAventura-,i a Cambrils -Cambrils Estació, Cambrils Centre, Torre de Cambrils i Vilafortuny-.

Mercè Dalmau: "Que quedi clar que des del municipi no s'ha demanat mai que se suprimeixi la línia RT2 de Rodalies"

Segons va afirmar Dalmau, "la situació actual és que s'està construint una nova via del tren que passarà per un dels extrems de la nostra població. Els trens de rodalies evidentment passaran per una línia o passaran per l'altra però seguiran passant per Cambrils. A més quan ara fa un any es va inaugurar el nou servei de rodalies vam estar contents perquè això volia dir un augment de la freqüència trens. Que quedi clar que des del municipi no s'ha demanat mai que se suprimeixi la línia". L'alcaldessa també va recordar que es va demanar al Ministeri i a la Generalitat que l'estació d'autobusos es traslladi al costat de la futura estació de tren. "La nostra aposta pel transport urbà públic queda més que demostrada", va afirmar.
Per últim, l'alcaldessa va apuntar que a hores d'ara el projecte del Tramcamp de la Generalitat està aturat  i que el que s'ha defensat des de l'ajuntament és que "l'actual via del tren s'integri a la població i se suprimeixin les barreres i talussos que hi ha al municipi".

Ara fa un any, l'Ajuntament va acordar amb el Ministeri de Foment el desmantellament de l'actual traçat

De totes maneres les declaracions d'ahir de l'alcaldessa contrasten amb les del regidor de Planificació de Ciutat, Francesc Garriga, d'ara fa un any en què després d'una visita a la seu de Foment a Madrid, feta per ell i l'alcaldessa, va manifestar que s'havia acordat amb el Subsecretari d'Estat per a Estructures Ferroviàries, Manuel Niño, fer un conveni per al desmantellament de l'actual via del tren un cop estigui en marxa el nou traçat ferroviari. El mateix regidor de Planificació de Ciutat ratificava, ahir, aquest acord amb el Ministeri a revistacambrils.cat.


Comenta aquest article