Societat

El funeral i la lectura del testament del Ka-Garrieres VIè tanquen els actes del Carnaval 2015

Per Lluís Rovira i Barenys

Els diables Cagarrieres van dur el fèretre amb les despulles de Ka-Garrieres VIè

Tal com era d'esperar, el rei Carnestoltes Ka-Garriera VIè no va sobreviure als excessos del seu mandat i ahir, amb la solemnitat que es va poder, es van fer els seus funerals i es va llegir el seu testament. A quarts de vuit del vespre, el seu fèretre, dut pels diables Cagarrieres, va fer entrada a la plaça de la Vila, acompanyat per part del seguici carnavalesc. En aquest indret es va fer una aturada per a que la gent pogués expressar el seu condol. De pas, l'enterramorts del Carnaval va prendre mides a unes quantes persones del públic present a la plaça amb la promesa de fer-los un pressupost "ben baratet".
Les despulles del Carnestoltes van ser traslladades fins a la plaça del Setge i allí, amb el difunt de cos present, l'alcalde del Carnaval va llegir el testament.

Crítica al solapament d'actes

Abans de llegir el testament l'alcalde del Carnaval va fer saber que just en aquell mateix moment s'estava fent una sessió informativa, a l'Ateneu Juvenil, dirigida a totes les entitats cambrilenques en referència a la llei de Transparència i a les obligacions de tipus fiscal que comporta. L'alcalde es va exclamar d'aquesta contraprogramació, "ho trobeu normal això. Han de programar aquesta xerrada a la mateixa hora que s'està fent aquest acte tan solemne com és l'enterrament de sa Majestat Ka-Garrieres VIè? Lògicament, això impossibilita a moltes persones que puguin assistir avui aquí! Però vaja, així demostren el coeficient intel·lectual que tenen les persones que fan la programació dels actes en aquesta ciutat".

Testament pels partits polítics locals

El Carnestoltes, com va sent habitual en aquests casos, va tenir un darrer pensament per als partits polítics locals. Als "Convergents" els va lliurar les claus de l'auditori per a que facin un "Gran Hermano Convergent i Cambrilenc" per a que els components de la llista es coneguin millor a l'hora de confeccionar la llista electoral i no es produeixin les "fugides" que hi ha hagut entre les files d'aquest partit en l'actual mandat.

Als de les "gavines", és a dir al PP, els va deixar "la biografia del Toni Albà i un DVD amb les millors paròdies que ha fet aquest gran personatge de la cultura catalana". El Ka-Garrieres va recordar que els regidors d'aquest partit no havien acudit al pregó de la Festa Major perquè el feia el Toni Albà. També els va felicitar per haver aguantat al govern els quatre anys, "allà ben agafats a la cadira, fent com que no els hi va ni els hi ve res".
Als del NMC els va fer entrega de cinc jocs de vestits "perquè se'n pugui posar l'Oliver un cada dia. Donat que es veu com a alcalde, almenys que vagi ben mudat". També va dir que si al final es "fotia la santa hòstia" i no sortís com a alcalde, que lliurés els vestits a Càrites.

Als d'ERC els va deixar una pancarta ben gran amb el text de la campanya del 9N, "Ara és l'hora, perquè, xiquets, com no surti ningú al govern ja podeu fer les maletes i marxar. Esperem que ara, amb aquest nou "fitxatge", finalment tornareu a agafar el bon camí".
Als socialistes els va fer entrega de la brúixola que cada any entrega a algú, "disculpeu però aneu més perduts que els fills de Sor Maria de la Caritat buscant el seu pare, que no veieu que ho esteu fent tot malament i al revés? Si no us aclariu vosaltres primer, com heu de fer arribar a la societat un missatge d'unió i demanar que us votin?".

Al Montemezzani li va fer entrega d'una càmera per fer-se "selfies", "com el "Pequeño Nicolás". Segurament que se n'ha fet amb altes instàncies del PP català. Ara anirà com a alcaldable de Ciutadans. Potser d'aquí un parell o tres d'anys es torna a canviar de partit i se n'anirà amb els de Podemos. No m'estranyaria gens. Això ja ho hem vist per aquí a Cambrils, o no senyor Garriga?"
Al senyor Benaiges, "que s'ha quedat més sol que la una", li va deixar una cartolina de color verd, "el color de l'esperança" ara que es presenta per un nou partit que ha creat un sector del socialisme català. En aquest punt el Ka-Garrieres va deixar escrita una reflexió, "Sou rucs els d'esquerres o què? Que no ho veieu que aneu tots dividits i no fareu res en el panorama polític! El més pràctic és anar tots junts i fer una sola candidatura d'esquerres. Però, està clar, el "poder" mana i és molt envejós. Allà vosaltres..."

Testament per a entitats i referència al canvi del quadre del cul a la sala Àgora

El Ka-Garrieres VIè també va tenir un record per a tres entitats. Als diables Cagarrieres, els va deixar una garrafa de 25 litres de ginebra per a que l'afegeixen, enguany, quan preparin la beguda de la Festa Major, el "Caminet". Segons va deixar escrit en el testament, "tothom comentava que sou uns alcohòlics, que potencieu el vici i l'alcoholisme entre els joves. Total, ni es notava l'alcohol i no hi va haver cap problema".

Als de la NAC el Ka-Garrieres només els va deixar paraules de felicitació, d'agraïment i d'admiració, "xiquets, heu fet que a Cambrils la gent comenci a tenir esperit de Carnaval. Ho vau tornar a agafar sense saber on es posàveu  i la bona feina fa que ja sigui el setè any que s'organitza el Carnaval a Cambrils de manera ininterrompuda". En aquest punt és on el Ka-Garrieres va deixar anar una crítica a un fet recent ocorregut a la Casa de la Vila, "organitzant actes, almenys heu demostrat tenir més bon criteri i ser més respectuosos que els que han fet canviar de lloc un quadre de la sala Àgora amb l'excusa de que era indecorós i era en un lloc massa visible. Total, perquè diuen que s'hi exposen uns culs. Com si aquesta part del cos no formés part de l'anatomia humana. En qualsevol cas, és una obra d'art realitzada per un artista i sempre és segons el seu criteri. No tinc més paraules que tornar a fer referència al coeficient intel·lectual de la persona o persones que l'han fet canviar de lloc i posar-lo en un altre lloc no tan preferent".

El Ka-Garrieres també es va recordar de la Revista Cambrils i va deixar al seu director un llibre en blanc "perquè puguin escriure els missatges que no publiquen i que ells consideren inoportuns. Us imagineu poder recopilar cada any tots els missatges que no es publiquen i fer-ne un recull? Com el que fan cada any de les notícies més importants, doncs fer un resum sobre els missatges que no s'han publicat en els comentaris de l'edició en digital de la Revista Cambrils. Segur que ens faríem un fart de riure... Seguiu treballant així ja que gràcies a vosaltres sabem què passa a Cambrils i ens podem assabentar de totes les brutícies que tenim al poble".
Finalment, el Carnestoltes es va adreçar als cambrilencs  per recordar-los que el proper mes de maig "teniu el poder per escollir els governants d'aquest poble. Penseu-vos-ho bé el que feu i a qui voteu, que després haureu d'acceptar les conseqüències. I si al final surt elegida gent que no voleu, només cal que vingueu al cementiri, em desenterreu i jo us prometo que tornaré a governar aquesta bonica ciutat de la mateixa manera que ho he fet aquests dies!".

Comenta aquest article