Societat

Els alumnes de P5 de l'escola Guillem Fortuny descobreixen la cuina camerunesa

Per Cristina Sierra

Els alumnes de P5 van fer el taller de cuina, ahir al matí

El departament de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils ha ampliat, aquest curs, els tallers de cooperació al desenvolupament que s'ofereixen a les escoles. En total, s'ofereixen 12 tallers diferents en quatre centres educatius i el seu objectiu és el de sensibilitzar els xiquets i xiquetes sobre tema en concret. El programa educatiu va començar el curs passat amb el taller Descobreix el món a 4 potes de la fundació El Sueño de la Campana i l'Associació 4 Potes i enguany s'han afegit les propostes de les ONG Agermanament Sense Fronteres i Ixmucacné.

Ahir al matí, la regidora de Relacion Cíviques i Cooperació –Laura Mellau– va visitar l'escola Guillem Fortuny per veure el taller de cuina camerunesa que va oferir l'ONG Agermanament Sense Fronteres als alumnes de P5. Mellau va explicar que aquests tallers apropen als xiquets del centre el dia a dia dels nens del Camerun i el què és important per ells. "Amb una cosa simple són molt feliços i volem fer arribar aquest missatge als xiquets d'aquí", va apuntar.

Contradiccions entre el nord i el sud

Per la seva banda, el director de l'ONG –Antoni Cabré– va manifestar que, "cada vegada l'educació per al desenvolupament és més prioritària i considerem que és necessari explicar el dia a dia de la vida als països de l'Àfrica i les contradiccions entre el nord i el sud". Cabré va afirmar que fer arribar aquest missatge als nens és important perquè transmeten els valors apresos a les seves famílies. En aquest sentit, la cap d'estudis de l'escola Guillem Fortuny –Marinela Mas– va destacar que el fet de ser solidaris "és un dels trets d'identitat del projecte educatiu de l'escola.  El nostre objectiu és que amb aquests tallers els nens coneguin altres costums i vegin les diferències que existeixen amb altres països".

Per aquest curs, l'escola Guillem Fortuny ha escollit quatre tallers de l'ONG Agermanament Sense Fronteres. Ahir al taller de cuina els alumnes de P5 van poder conèixer i degustar fruites africanes i plats elaborats de la mà d’un cuiner camerunès, al mateix temps que van descobrir la vida dels nens del Camerun i les seves famílies.

Tallers de contes i joguines

El passat desembre l'ONG ja va fer dos tallers al centre. Els xiquets i xiquetes de P4 van descobrir les semblances entre els contes tradicionals d’aquí i d’allà amb “Els contes vora el foc” i els de P3 van conèixer altres maneres de viure i  van reflexionar sobre si tenir més coses et  fa ser més feliç a través de “El bagul misteriós” ple de joguines africanes. El proper mes d'abril, l’ONG farà el taller de fang als alumnes de 3r de primària amb l'objectiu de sensibilitzar-los de la manca de mitjans pedagògics als països africans i apropar-los al món de l'artesania.

D’altra banda, l’ONG Ixmucané ofereix el taller “El Joc de l’Oca” per fer reflexiona els alumnes de 5è i 6è sobre la situació de la dona aquí i a Guatemala i la Fundació El Sueño de la Campana ja ha realitzat tallers a les escoles Marinada, Joan Ardèvol i Mas Clariana.

Comenta aquest article