Cultura

Jaume Fàbrega presentarà, demà al centre Les Basses, el llibre sobra la cuina de 1714

Per Redacció



Portada del llibre 'La cuina del 1714', de Jaume Fàbrega
El professor de Gastronomia i Enologia de l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB –Jaume Fàbrega i Colom– presentarà el llibre "La cuina del 1714. Història i receptes", demà a les 20 hores al centre Les Basses. En aquesta publicació, l’historiador i crític gastronòmic fa una introducció històrica i un recull de receptes de fa 300 anys que, combinant la tradició medieval amb els nous productes procedents d’Amèrica, van posar les bases de la cuina catalana moderna. El pròleg és de Jaume Sobrequés i aquesta presentació forma part del programa de la I Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils.

Jaume Fàbrega és un dels crítics gastronòmics catalans més importants i, segons Joan Francesc Mira, el primer escriptor gastronòmic del mediterrani. Ha publicat més de 50 llibres de cuina, productes i assajos gastronòmics. És membre de la Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA) i ha guanyat en set ocasions el  prestigiós premi internacional de literatura gastronòmica Gourmand World Cookbook Awards

Comenta aquest article