Esports

Es disputa el XIV Campionat d’Atletisme “en gespa” de Cambrils

Per Pere Ferrando



Una de les curses del campionat "en gespa", a la riera d'Alforja
Fidel a la tradició de cada final de curs i de temporada, el passat dia 11 de juny es va disputar el XIV Campionat d’Atletisme “en gespa” de Cambrils. Aquesta competició, organitzada pel Club Atletisme Cambrils, és el referent dels escolars cambrilencs que volen provar les seves qualitats atlètiques en les diferents disciplines de curses, salts i llançaments que hi tenen lloc. Com el seu nom indica, la competició té com a escenari el circuit de gespa de la riera d’Alforja de Cambrils, espai habitual d’entrenament dels atletes locals en categories d’iniciació.

Un dels vessants de la competició és el Memorial Carolina Marín, que enguany arriba a la setena edició i que premia els joves més qualificats en l’apartat de la velocitat. És un reconeixement al record de la Carolina Marín, atleta del club que ens va deixar fa set anys, però que tot i així encara és posseïdora del rècord absolut de Cambrils dels 100 metres llisos. Els guanyadors de cada categoria reben un trofeu amb la figura d’una noia en plena cursa.

Tot i que la participació és lliure, alguns dels atletes són convocats per formar part de l’equip del centre escolar on cursen els seus estudis. Prenen part al Campionat Centres Educatius, enguany en la seva sisena edició, que té com a finalitat donar a conèixer l’associacionisme en un esport individual, premiant l’esforç del col·lectiu davant la individualitat.

Aquesta triple competició ha tornat a tenir una resposta força positiva i s’hi han aplegat prop de 100 escolars. Una xifra que s’ha consolidat en les darreres edicions, cosa que demostra que l’afició existent cap a aquest esport es manté tot i la mancança d’instal·lacions... fins ara.

Després de 14 anys, conclou una etapa en què la denominació “en gespa” deixarà pas a la d’“en pista”. L’entorn de la riera d’Alforja cedirà el lloc a la pista d’atletisme, la construcció de la qual es troba actualment en una fase força avançada. Els entrenaments i les competicions de la propera temporada es duran a terme en aquell espai, fet que suposarà un punt d’inflexió quant a la qualitat de la instal·lació i dels mitjans d’entrenament. Tanmateix, donarà peu a la possibilitat d’oferir a la gent de Cambrils competicions de caire nacional, estatal i internacional.

Cal agrair la col·laboració dels centres educatius, i de forma especial als seus mestres d’Educació Física, per haver donat la màxima difusió possible d’aquesta competició als seus alumnes. Igualment, cal donar les gràcies a la col·laboració econòmica d’institucions, empreses particulars i entitats financeres que, amb la seva aportació, fan possible que la flama de l’atletisme es mantingui encesa.

Els atletes guanyadors del VII Memorial Carolina Marín van ser: en categoria benjamí Joan Marc Serra i Maria Álvarez; en categoria aleví, Adrià Triviño i Iara Masaguez, i en categoria infantil Cristian Hans i Tània Borrero. I els centres educatius guanyadors del VI Campionat Centres Educatius van ser el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer en categoria benjamí i el CEIP Cambrils en la categoria aleví.

Comenta aquest article