Cultura

El cambrilenc David Callau exposa “Amares” al Palau de la Música de València

Per Franc Prats

David Callau davant una de les seves obres exposades al Palau de la Música de València

Sota el títol Amares, del 22 de setembre al 24 d’octubre, el cambrilenc David Callau ha exposat una sèrie de quadres a la Sala d’Exposicions del Palau de la Música de València. Amares suposa l’inici de les exposicions de temàtica marinera i de tot un seguit d’activitats culturals, com ara conferències, recitals de poesia i xerrades que se celebraran a València amb motiu de la Copa Amèrica 2007 de vela.

Els quadres que formen l’exposició són aquarel·les i tècniques mixtes sobre tela o sobre fusta, amb mars, sovint embravits, de tots colors –però sobretot el vermell i el groc– i veles. En paraules del mateix autor en el catàleg de l’exposició, Amares “és la unió entre el meu estudi i la ciutat de València amb la seva gran competició, America’s Cup. Amares uneix pigments al collage, acrílic, al meu sempre inseparable oli, per reunir la força en la competició del dia a dia, com si d’una regata es tractés”.

Aquesta és la seva primera “individual seriosa”, en paraules del mateix David. Va ser el mateix Palau de la Música qui va contactar amb l’artista, que va haver de presentar un projecte previ. Un cop concretat, el David s’ha tancat tot l’estiu per materialitzar aquest món de la mar que duu a dins, investigant tant amb les tècniques com amb els materials i que ha esdevingut aquest Amares. David Callau està molt content tant del “resultat visual”, en paraules seves, com de l’oportunitat que li ofereix aquesta experiència, de considerable projecció. Com a projectes immediats, David està preparant una exposició individual a Roma –on ja ha participat en una exposició col·lectiva–, una altra a París en col·laboració amb un artista que treballa amb fotografia digital i una altra a Suïssa.

Cal recordar que David Callau, guanyador d’un Premi de Pintura “Vila de Cambrils”, va obrir, l’abril del 2003, una galeria d’art (+7 d’art) en què mostra la seva obra.

Comenta aquest article