Informació general

La campanya del Gran Recapte aconsegueix més de 28 tones d'aliments

Per Cristina Sierra

La Cooperativa Agrícola va cedir un dels seus magatzems per guardar els productes recaptats. Foto cedida per David Brull

La campanya del Gran Recapte, celebrada els passats 28 i 29 de novembre, va recollir un total de 28.592 quilos d'aliments a Cambrils. Durant els dos dies de campanya, uns 250 voluntaris es van distribuir en 18 supermercats de Cambrils i Vinyols i la Cooperativa Agrícola va cedir un magatzem de les seves instal·lacions per guardar els productes recaptats.

Lluís Rovira, de Càritas Santa Maria, ha fet una valoració molt positiva a revistacambrils.cat, ja que es va aconseguir l'objectiu de superar les 24 tones d'aliments recollides l'any passat. Les 28,5 tones recollides corresponen a 43.403 productes, especialment oli, llet, llegums cuites, sucre, galetes i conserves de peix i carn, i ahir mateix es van repartir a les diferents entitats. Segons ha apuntat Rovira, el repartiment es va fer de la següent manera: un 30% a Càritas Sant Pere, un altre 30% a Càritas Santa Maria, un 10% a Càritas Vinyols, un 10% a Cambrils Solidari i un 20% a Creu Roja.

El representant de Càritas Santa Maria ha volgut agrair la col·laboració de tots els cambrilencs que van aportar els diferents productes i ha destacat la tasca feta pels voluntaris, ja que finalment es va assolir el mínim de voluntaris per poder cobrir els tres torns de quatre hores als diferents supermercats i al magatzem central. Rovira també ha agraït la col·laboració de la Cooperativa Agrícola per cedir-los un espai per guardar els aliments.


4.000.000 quilos

La campanya del Gran Recapte, impulsada pel Banc d'Aliments, es va fer de manera simultània a tot Catalunya i en els dos dies es van recaptar 4.000.000 quilos de productes, superant amb escreix l'objectiu que s'havia fixat l'entitat. Des del Banc d'Aliments van agrair la tasca duta a terme pels més de 20.000 voluntaris es van distribuir en més de 2.000 punts de recollida i a tots els participants que es van acostar als supermercats per donar els productes.

Dolors Sabaté, de Càritas Sant Pere, fent la distribució dels aliments. Foto cedida per David Brull

Comenta aquest article