Cultura

El passat divendres es va presentar el llibre "Joan Maragall y Miguel de Unamuno. Una amistad paradigmática" de Carles Bastons

Per Berta RuizRamón García Mateos, Carles Bastons i Manuel Fuentes en la presentació del llibre el passat divendres
El passat divendres es va presentar al Centre Cultural el llibre "Joan Maragall y Miguel de Unamuno. Una amistad paradigmática"del doctor en Filologia i catedràtic de Llengua i Literatura Carles Bastons. Una obra que analitza la relació d'amistat entre dos dels més grans escriptors de les literatures en llengua catalana i llengua castellana. El llibre consta de diferents parts. La primera recull un opuscle publicat l'any 1998 per la Fundació Maragall. La segona part és un recull d'unes 40 cartes que es van creuar Miguel de Unamuno i Joan Maragall entre els anys 1900 i 1911, amb un contingut heterogeni sobre referències literàries de les seves publicacions, temes contextuals sobre la situació d'Espanya a principis del segle XX i també nombroses referències a escriptors europeus. La tercera part són 10 textos de cadascun dels escriptors, amb referències recíproques entre ambdós. I la part final de l'obra recull dues aportacions dels néts de cada autor, Pere Maragall i Miguel de Unamuno de Raga.

Trobada de professors de literatura

D'altra banda, dissabte es va fer una trobada d'uns 15 professors de literatura d'instituts i universitats que des de 1992 es reuneixen periòdicament a diferents llocs de Catalunya per compartir inquietuds i fomentar l'amistat. En aquesta trobada es va fer una visita al Parc Samà, un dinar de germanor i una sobretaula literària.

Comenta aquest article