Cultura

Una Viquimarató a la Biblioteca amplia la informació sobre Cambrils a la Viquipèdia

Per Redacció

La Viquimarató va comptar amb nou participants que van millorar els articles dedicats a Cambrils

Aquest passat dissabte al matí, a la Biblioteca Municipal, va tenir lloc una Viquimarató per incorporar, millorar i ampliar articles sobre Cambrils. Els nou viquipedistes que hi van participar –acompanyats de l'expert viquipedista Lluís Madurell– van millorar l’article de l’Aiguat del 10 d’octubre, estructurant-lo en apartats i iniciant una taula amb dades pluviomètriques per municipis. També es va millorar l’article dedicat a la Rierada de Cambrils del 1994, incorporant les fotos cedides per Revista Cambrils.

A més es va estar treballant en la llista de monuments de Cambrils incorporant fotos a Wikimedia commons per tal que després es puguin afegir a l’article relacionat i també millorant o incorporant articles sobre monuments, per exemple el dedicat a la Torre del barri de la Marina (Torre del port), castell de Vilafortuny, Mas de sant Rafael (Mas dels Tegells), Torre de l’Esquirol. També incorporant fotos sobre les platges de Cambrils perquè properament treballaran sobre el patrimoni natural. Finalment es va incorporar a l’article dedicat a Jordi Mariné i Tarés el darrer guardó rebut i es va començar a treballar en la incorporació de frases fetes típiques de l’argot mariner cambrilenc, algunes d’elles recollides per Josep Lluís Savall, a l’espai Viquidites

Després d’un matí de treball, l'activitat va finalitzar amb un Viquivermut on a més de refrescos vam poder tastar vins gràcies a la col·laboració de la DO Tarragona.

L’activitat s'englobava dins de les accions que duu a terme la Biblioteca Municipal per tal de potenciar l'entrada de dades i ús de la Viquipèdia. Prèviament, el 30 d'octubre s'havia fet un taller d'iniciació a la Viquipèdia, a càrrec de Lluís Madurell i Quintí Canals i, dins l'oferta formativa adreçada a escoles i instituts, ja s'ofereix una sessió sobre Viquipèdia per a alumnes de batxillerat.

Comenta aquest article