Societat

El cambrilenc Jordi Mariné rep el reconeixement del COE 50 anys després de la seva participació als Jocs Olímpics de Tòquio

Per Lluís Rovira i Barenys

Els olímpics espanyols de l'any 1964 en l'acte del COE a Madrid, aquest passat dimarts. Jordi Mariné és el tercer començant per la dreta

El cambrilenc Jordi Mariné, juntament amb la resta d'esportistes que l'any 1964 van participar als jocs olímpics de Tòquio, va rebre l'homenatge del Comitè Olímpic Espanyol, aquest passat dimarts 25 de novembre, en motiu dels 50 anys de la seva participació a la cita olímpica. Prop d'uns 40 esportistes es van donar cita a la seu del COE a Madrid, per rebre aquest reconeixement. El COE volia retre aquest reconeixement als 53 esportistes en representació d'Espanya que van acudir l'any 1964 a Tòquio i als sis que ho van fer als jocs d'hivern a Innsbruc. Els esportistes que van acudir a l'acte van rebre un diploma de mans del president del COE, Alejandro Blanco.
Segons ha explicat Jordi Mariné a revistacambrils.cat, aquesta cita va ser una bona ocasió per retrobar-se amb els companys amb els que va participar en la prova de Ciclisme en Ruta ara fa 50 anys, José Manuel Lasa i José López Rodríguez.
Precisament fa poc més d'un mes, el passat 10 d'octubre, el Comité Olímpic Català també va homenatjar els esportistes catalans que van participar a les olimpíades de fa 50 anys en un acte al Museu Olímpic de Montjuïc. En aquesta ocasió van ser 19 els esportistes que s'hi van donar cita.

Pas previ al professionalisme

Jordi Mariné explica que va participar a les Olimpíades de Tòquio un any abans del seu pas al professionalisme com a ciclista. L'any 1965 ja va participar al Tour de l'Avenir i del 1966 al 1970 va formar part de diferents equips professionals: tres temporades a l'equip Fagor, una al Pepsi i una a La Casera-Bahamonte. L'any 1967 va participar al Tour de França dins l'equip Esperanza de la selecció espanyola i el va acabar amb un 45è lloc.
Pel que fa a la seva presència a les Olimpíades, Mariné va estar un mes i mig a Tòquio per entrenar i aclimatar-se. Dels Jocs Olímpics en destaca la cerimònia de l'acte inaugural, per la seva rigorositat, i l'acte de clausura, amb el sentiment d'amistat entre els esportistes participants.
Jordi Mariné, segon per l'esquerra, amb José Manuel Lasa i José López Rodríguez, amb esportistes japonesos i dues hostesses dels Jocs Olímpics, a Tòquio, ara fa 50 anys

Comenta aquest article