Informació general

Els actes més tradicionals protagonitzen la Festa Major de la Immaculada

Per Cristina Sierra

Ballada dels gegants a la plaça de l'església de Santa Maria, el desembre de l'any passat en motiu de la Festa Major

Un any més arriba la Festa Major de la Immaculada, la festa "més petita però que es mostra com la més gran i més propera" als cambrilencs. Ahir al matí, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– i el regidor de Festes –Lluís Abella– van presentar el programa d'actes que es durà a terme del 29 de novembre al 14 de desembre.

Mercè Dalmau va destacar tres dels actes de la festa. Per una banda, el 5 de desembre es farà el lliurament de les Mencions Honorífiques Municipals al Club Nàutic, Jordi Font, Pere Mestres i Càritas. Un dia després, i a la mateixa sala de plens del consistori, es lliuraran el 5e Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils i el 1r Premi de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic.

L'acte institucional de la commemoració del Setge anirà a càrrec del president de l'Associació Catalana de Municipis

L'alcaldessa també va fer una menció especial a la commemoració del Setge de 1640, que se celebrarà diumenge 14 de desembre. L'acte institucional anirà a càrrec del president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i després del parlament es farà la tradicional ofrena de flors i la cantada de la Coral Verge del Camí. Com ja és habitual, l'acte acabarà amb l'actuació dels grups del seguici festiu. "Animem a tots els cambrilencs a sortir al carrer i que participin a la festa", va apuntar Dalmau.

Per la seva banda, el regidor de Festes va repassar altres actes que s'han inclòs al programa, com el teatre de Festa Major que es farà el 7 de desembre al Palau Municipal d'Esports. Enguany, la companyia Llop's Teatre de Reus presentarà l'obra "Lokus" de Pons Ponç, una comèdia que explora els sentiments de la soledat, l'amor o la depressió mitjançant les peripècies de dos pacients d'un centre psiquiàtric.

Encesa de l'enllumenat de Nadal

La Festa Major d'Hivern té l'atractiu afegit que s'avança a les festes nadalenques amb l'encesa de l'enllumenat, que es farà divendres 5 de desembre a la plaça de l'Ajuntament i que comptarà amb la participació de la Coral Infantil de l'Escola Municipal de Música. A més, del 5 al 8 de desembre a la plaça de la Vila es farà la Fira Regal de Nadal, dedicada a totes aquelles persones que vulguin comprar el seus regals de les festes i també objectes de decoració nadalenca per les llars.

El plat fort de la festa serà el dia 8 de desembre amb la processó amb la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons i la Cobla Ministrers de Cambrils. A la tarda, hi haurà el tradicional concert/ball de Festa Major amb l'Orquestra Selvatana, al Palau Municipal d'Esports.

Actes culturals i esportius

Lluís Abella també va destacar els actes esportius que es fan rere any dins el marc de la festa, com el torneig de futbol 7 Vila de Cambrils, el XXXVI Cros  o el XLVIII Trofeu Salceda Castells. El regidor també va fer referència a les diferents exposicions que s'inauguraran durant aquests dies i va fer menció de l'exposició de la I Biennal d'Art Gastronòmic que es farà a la Sala Àgora i que ha tingut un gran èxit de participació.

Finalment, Abella va destacar els actes solidaris per ajudar a recaptar fons per La Marató de TV3 i va recordar que Càritas Cambrils també col·laborarà amb la Festa Major, com ha fet en els darrers anys, per poder obtenir més recursos econòmics per ajudar a les famílies més necessitades del municipi.

Podeu consultar el programa d'actes clicant en aquest enllaç.

Mercè Dalmau i Lluís Abella van oferir ahir una roda de premsa per explicar els actes que s'han programat per la festa

Comenta aquest article