Cultura

L’exposició "Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència" arriba a la sala Àmbits

Per Berta Ruiz

Un moment de la inauguració de l'exposició, el passat divendres al vespre

La sala Àmbits del Centre Cultural acull des del passat divendres al vespre, l’exposició “Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència”. La mostra posa el focus en el període de la Segona República. Com en d’altres àmbits de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a Catalunya també va significar per a la cuina, uns anys de creativitat i una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora. Una cuina d'avantguarda, però també de supervivència en uns anys difícils. Un moment de la història que a la mostra queda plasmat en un recull d’imatges, plafons, objectes de l’època i retalls d’aquell període històric. Sergi Freixes, comissari de l’exposició, va ser l’encarregat de fer una visita guiada als assistents a l’acte d’inauguració que també va comptar amb la presència de la regidora d’Ensenyament, Carmen Quintana.

L’exposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats. La mostra s’inscriu en el programa de la primera Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2014. Durant dos mesos, s’oferiran diferents activitats relacionades amb la cultura gastronòmica. L’exposició, instal·lada a la sala Àmbits, es podrà visitar fins el proper 31 de gener.

Detall d'una de les imatges de l'exposició

L'exposició es podrà visitar fins el 31 de gener

Comenta aquest article