Lexposició "Menús de guerra. Cuina davantguarda i supervivència" arriba a la sala Àmbits
![]() |
Un moment de la inauguració de l'exposició, el passat divendres al vespre |
La sala Àmbits del Centre Cultural acull des del passat divendres al vespre, lexposició Menús de guerra. Cuina davantguarda i supervivència. La mostra posa el focus en el període de la Segona República. Com en daltres àmbits de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a Catalunya també va significar per a la cuina, uns anys de creativitat i una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora. Una cuina d'avantguarda, però també de supervivència en uns anys difícils. Un moment de la història que a la mostra queda plasmat en un recull dimatges, plafons, objectes de lèpoca i retalls daquell període històric. Sergi Freixes, comissari de lexposició, va ser lencarregat de fer una visita guiada als assistents a lacte dinauguració que també va comptar amb la presència de la regidora dEnsenyament, Carmen Quintana.
Lexposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu dHistòria de Catalunya, forma part del programa dexposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA porten a diverses poblacions darreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats. La mostra sinscriu en el programa de la primera Biennal dArt Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2014. Durant dos mesos, soferiran diferents activitats relacionades amb la cultura gastronòmica. Lexposició, instal·lada a la sala Àmbits, es podrà visitar fins el proper 31 de gener.
![]() |
Detall d'una de les imatges de l'exposició |
![]() |
L'exposició es podrà visitar fins el 31 de gener |