Informació general

Les ordenances fiscals s'aproven definitivament amb els vots en contra de l'NMC i el regidor Dani Pallejà

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària extraordinària celebrada el passat divendres

Les ordenances fiscals per a l'any 2015 es van aprovar de manera definitiva, el passat divendres durant el ple extraordinari. El regidor delegat de l'àrea de Serveis Interns –Dani Milan– va explicar que s'havien rebut 15 al·legacions –5 del PSC, 5 del regidor no adscrit Dani Pallejà, una d'una ciutadana i 4 de l'NMC– i s'afegia una setzena que presentava l'equip de govern.

Milan va desgranar cada proposta rebuda i va explicar el perquè s'acceptava o es desestimava. En el cas de les al·legacions presentades pel grup municipal socialista, el regidor va apuntar que s'havien estimat dues de les cinc al·legacions que feien referència a l'habitatge. En concret, demanaven que l'ordenança posés limitacions a l'hora d'embargar l'habitatge habitual i que es bonifiqués la quota de la plusvàlua en cas de defunció.

S'estima una al·legació de Dani Pallejà que l'any passat va ser rebutjada

En el cas de les al·legacions de Dani Pallejà, Dani Milan va explicar que se n'havia acceptat una relacionada amb la gestió de recollida d'escombraries. El regidor va apuntar que Pallejà demanava que els comerços que paguin un servei privat per gestionar la brossa estiguin exempts de pagar la taxa municipal i que s'acceptava l'al·legació per motius jurídics i tindria poc impacte econòmic. Segons va manifestar el regidor no adscrit, aquesta mateixa al·legació la va presentar l'any passat i es va rebutjar.

L'equip de govern també va desestimar les al·legacions que feien referència a la bonificació de l'IBI per aquells habitatges que utilitzin altres energies renovables, una bonificació de l'IAE o la disminució de la taxa de recollida de vehicles.

Per altra banda, la cambrilenca Mar Costa va presentar una al·legació que demanava una disminució de la taxa de recollida d'escombraries per al seu negoci, ja que entenia que la seva consulta no generava la mateixa quantitat de brossa que un altre establiment. El govern va desestimar aquesta petició perquè "s'ha de repartir tots els costos de l'activitat i en el cas que es redistribuís, ja veuríem com quedaria", segons va manifestar Milan.

L'NMC expressa el seu vot en contra per "la involució dels darrers anys"

En el cas de les al·legacions presentades per l'NMC, Dani Milan va apuntar que no se n'acceptava cap i va cloure la seva intervenció explicant l'al·legació presentada per l'equip de govern i  que recollia una sèrie de modificacions en relació a la dació de pagament per la modificació de la llei.

El portaveu de l'NMC –Oliver Klein– va ser el primer en respondre en valorar les al·legacions i va afirmar que el seu grup votaria en contra per "la involució dels darrers anys. Les nostres al·legacions no s'accepten i no creiem que la seva proposta beneficiï la població. Creiem que són unes propostes que només beneficien a uns grups petits però a les famílies amb problemes no els ajuda". Klein també va apuntar que hi ha "molts ciutadans que tenen negocis petits i ens expressen la seva queixa perquè paguen una taxa d'escombraries molt elevada. S'hauria de fer un nou sistema i la taxa hauria de ser inferior". Abans de cloure la seva intervenció, el portaveu de l'NMC va demanar que l'equip de govern faci més accions per fomentar l'emprenedoria.

Per la seva banda, el regidor no adscrit va agrair "el to i la voluntat" del regidor Dani Milan per reunir-se amb ell i explicar-li els motius de perquè s'acceptaven o es desestimaven les al·legacions que havia presentat. Pallejà va apuntar que no entenia perquè no es podia bonificar l'IBI d'aquells habitatges que utilitzin altres energies renovables que no sigui la solar i va expressar el seu vot en contra perquè l'any passat havia presentat una al·legació que s'havia desestimat i que enguany s'havia acceptat.

El PSC demana que es recuperin els serveis socials

Per últim, la portaveu del PSC –Ana López– va avançar l'abstenció del grup i va apuntar: "tot i acceptar dues de les al·legacions presentades, creiem que es podia haver fet un esforç encara més gran, ja que la crisi econòmica encara no s'ha acabat". López va afirmar que l'al·legació que havia presentat el partit d'aplicar una bonificació del 5% de l'IBI als rebuts domiciliats es podia haver admès i que no suposaria un increment considerable del pressupost com havia explicat Dani Milan.

La regidora va manifestar que "la nostra preocupació més bàsica és tenir cura de les famílies i les persones del municipi" i va demanar que es recuperin alguns dels serveis socials que s'han deixat d'oferir en aquests anys.

Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern, els vots en contra del regidor Dani Pallejà i els regidors de l'NMC i les abstencions dels regidors del PSC.

Comenta aquest article